Robaven a les Terres de l'Ebre i després enviaven el material sostret a Romania

Els sis detinguts, de nacionalitat romanesa, estan acusats de vuit robatoris en domicilis i empreses

Una extensa investigació dels agents de l'àrea territorial de les Terres de l'Ebre dels Mossos d'Esquadra ha permès la desarticulació d'una banda de lladres romanesos molt activa que els darrers tres mesos havia robat en vuit domicilis, establiments i empreses de les poblacions d'Aldea, Tivenys, Tortosa, el Perelló i Deltebre (Baix Ebre), Gandesa (Terra Alta) i Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre). Els sis detinguts, de 19 a 46 anys i veïns de Tortosa i de Tivenys, es dedicaven exclusivament al robatori de gran quantitat d'objectes d'alt valor i al posterior enviament del material sostret al seu país d'origen, Romania.

Els Mossos d'Esquadra només han pogut recuperar part d'aquest material, tot i que s'estan fent gestions per poder recuperar-ho tot. En aquest sentit, la investigació (que està sota secret de sumari) continua oberta i no es descarta que en els propers dies es produeixin més detencions. Tampoc es descarta que en el temps que duri la investigació els Mossos relacionin la banda amb altres fets delictius ocorreguts els darrers mesos a diferents punts de Catalunya. Segons van explicar ahir des de la policia autonòmica, els darrers mesos s'han registrat diversos robatoris semblants als que cometia la banda a pobles de les demarcacions de Tarragona i Lleida.

Quatre a la presó

Quatre dels sis membres de la banda –que tenia una estructura totalment jerarquitzada– han ingressat a la presó per odre del jutjat d'instrucció número 4 de Tortosa, que s'ha fet càrrec del cas. A més de vuit robatoris amb força, els Mossos acusen els detinguts d'un delicte d'associació il·lícita.

A Romania, com la banda desarticulada a Maspujols

el punt

Aquesta banda desarticulada pels Mossos d'Esquadra actuava de la mateixa manera que ho feia el grup que va ser desarticulat el maig del 2006 a Maspujols (Baix Camp). Llavors, la Guàrdia Civil va detenir sis romanesos que havien comès un centenar de robatoris silenciosos a les comarques de Tarragona i en algunes poblacions de Lleida i Girona. Els detinguts –que vivien en un bosc com si fossin «guerrillers», ja havien estat militars– van ser enxampats quan estaven a punt d'enviar una tona de material sostret a Romania. Els agents van trobar tot tipus d'objectes robats: material informàtic, eines de mecànic i motoserres. La banda robava en bancs, empreses i cases particulars. Els sis membres d'aquest grup van ser empresonats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.