Punt divers

L'entitat ecologista aranesa AVALON s'uneix a la reclamació del túnel de la Bonaigua

ALT PIRINEU I ARAN

L'entitat ecologista Aran Valor Natural (AVALON) s'uneix a la reclamació de la construcció del túnel de la Bonaigua. El president de l'entitat, Carlos Montero, explica que cal tornar a posar damunt la taula l'estudi del professor d'Economia Ecològica de la Universitat de Barcelona Joan Martínez Alier que presentava la construcció d'un túnel com alternativa a la C-28. Montero diu que es tracta d'una infraestructura necessària pel desenvolupament econòmic i assistencial de les Valls d'Àneu. Montero explica que el túnel de la Bonaigua s'ha de convertir en exemple d'execució d'obra neta i evitar agressions al medi com es va fer en el de Vielha. L'estudi d'Alier data del 2000.

AVALON creu que l'alternativa del túnel solucionaria haver de tancar el Port de la Bonaigua sense gaires impactes ambientals. Carlos Montero explica que de construir el túnel tothom en sortiria beneficiat donat que millorarien les comunicacions entre l'Aran i el Pallars Sobirà. Montero veu en el túnel una opció per acabar de despuntat turísticament les Valls d'Àneu i per facilitar l'accés de més clients a l'estació d'esquí de Baqueira Beret. Carlos Montero explica que amb el túnel els pallaresos tindrien un accés fàcil i ràpid a la Val d'Aran i es podrien afavorir dels serveis de què disposa l'Aran com és el cas de l'Hospital.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.