Punt divers

L'exalcalde de les Borges del Camp nega haver utilitzat el seu càrrec amb prevaricació

CAMP DE TARRAGONA

L'exalcalde de les Borges del Camp (Baix Camp), Robert Ortiga, ha respost aquest dijous a les acusacions que un grup de veïns del municipi va presentar en forma de denúncia a la fiscalia. L'acusen de ser l'autor de presumptes delictes de prevaricació. Ortiga ha negat haver utilitzat el seu poder com alcalde del municipi al seu favor. Pel que fa a l'acusació d'adquirir uns terrenys rústics que després van convertir en urbanitzables a través del Pla Parcial aprovat per l'Ajuntament, Ortiga ha assegurat que 'mai' va comprar terrenys rústics. L'exalcalde ha assenyalat que va adquirir les terres l'any 1998 i que va ser al 1992 quan els terrenys van passar a ser urbanitzables.

Segons ha publicat avui 'la Vanguardia', un grup de veïns de les Borges del Camp va denunciar l'exalcalde del municipi, Robert Ortiga, per prevaricació a la fiscalia i aquesta, després de veure suficients indicis, va decidir iniciar la investigació. Ortiga s'ha defensat dels cinc presumptes delictes de prevaricació que -si es provessin-, segons l'advocat dels denunciants, Albert Calduch, podrien suposar una pena privativa de llibertat de sis mesos a dos anys i inhabilitació de càrrec públic de set a deu anys, per cada un dels delictes.

Entre d'altres fets, la fiscalia està investigant a Ortiga per haver atorgat llicències de construcció en un període de suspensió de llicències per la revisió del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM). En aquest sentit, Ortiga ha aclarit que, per una banda, 'és cert' que atorgués llicències en el mateix període que es revisava el POUM, però que en aquell moment 'només es van suspendre les llicències en tres punts determinats' del municipi que no són la zona de la riera, on l'exalcalde va atorgar els permisos de construcció.

A Ortiga també se'l està investigant per adquirir uns terrenys pels quals, segons expliquen els demandants, sabia que posteriorment hi passaria la carretera Alcolea-Alforja, que faria augmentar notablement el seu valor. Ortiga també s'ha defensat d'aquesta acusació explicant que els seus pares li van cedir aquests terrenys el 27 de novembre de l'any 1974 i que la planificació de la carretera 'és responsabilitat de la Generalitat'.

Els veïns de les Borges del Camp també acusen a l'exalcalde de comprar, conjuntament amb diversos socis, un solar en el que el POUM preveu que hi passi un carrer, cosa que permetria als socis augmentar l'alçada del futur edifici que pretenguin construir, com a compensació per haver expropiat diversos metres quadrats del solar. En aquest cas, l'exalcade ha assenyalat que aquesta acusació és fonamenta en el POUM, que actualment encara no està aprovat.

Per la seva banda, l'advocat del grup de Calduch, ha explicat que si finalment es construeix el carrer per damunt del solar i si Ortiga i la resta de socis construeixen l'edifici, aquest podria tenir quatre plantes, 'quan a la resta només es permeten dos pisos d'alçada'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.