Punt divers

Un total de 1.400 esquiadors es van accidentar a Baqueira Beret durant la temporada 2007-08

ALT PIRINEU I ARAN

Durant la temporada 2007-08 es van accidentar a l'estació lleidatana de Baqueira Beret un total de 1.400 persones. Un total de 166 esquiadors van haver de ser evacuats a l'Hospital Vall d'Aran, seguint el sistema de vigilància sanitària que inclou les col·laboracions del Transport d'Emergències Sanitàries de la Vall d'Aran TESVA, el Servei Aranès de la Salut (LES SEVES) i l'empresa Baqueira - Beret. Segons els responsables de l'estació, el programa de col·laboració ha permès millorar 'de forma substancial' la integració del servei públic d'emergències amb l'empresa Baqueira - Beret. El temps mig de resposta davant accidents ha estat de quatre minuts.

Durant l'acte de presentació dels resultats, el síndic d'Aran, Francesc Boya, ha presentat la nova ambulància de suport vital bàsic que ha adquirit el Conselh Generau. Aquest vehicle ha suposat una inversió de més de 90.000 euros. L'ambulància formarà part de la flota de deu vehicles, de les quals set són ambulàncies, que gestiona l'organisme públic de Transport d'Emergències Sanitàries de la Vall d'Aran (TESVA).

La consellera de Sanitat, Noèlia Costa, ha destacat que aquesta és l'única empresa de l'Estat Espanyol que compta amb ambulàncies que compleixen amb la normativa europea sobre seguretat vial. D'altra banda, també ha explicat que el Conselh té previst adquirir un nou vehicle de suport vital avançar amb un import de 150.000 euros.

L'ambulància ja adquirida incorpora el símbol de la creu blava homologada internacionalment, coneguda com la creu de la vida, i que identificarà els vehicles de TESVA, juntament amb el color auri normatiu, aplicat també a la resta de la flota.

A la Val d'Aran es genera, de mitja, un total de 15.000 urgències (el 60 % de les quals corresponen a residents), i, en 2008, s'han activat més 3.600 serveis de transport d'emergències, el 25 % de les quals tenen el seu origen en l'estació d'esquí.

Per la seva part, el síndic Francesc Boya ha assegurat que les negociacions amb les autoritats franceses avancen 'de forma satisfactòria' per reforçar la col·laboració amb els seus hospitals, i ha aprofitat per anunciar que el Conselh Generau ha cursat la seva demanda per ampliar l'Hospital Vall d'Aran amb l'objectiu d'atendre les necessitats de millora dels serveis quirúrgics i d'emergències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.