Punt divers

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar adjudica les obres de l'aparcament soterrat i la residència d'avis per 11 MEUR

TERRES DE L'EBRE

El Consell d'Administració de l'Entitat Pública Empresarial La Cala Gestió ha adjudicat la construcció de l'aparcament soterrat en el solar de les antigues escoles així com la construcció i explotació de la residència per a la gent gran. Amb 8.513 metres quadrats i una capacitat per acollir 250 vehicles en tres plantes, l'aparcament soterrat ha estat adjudicat a l'empresa Benito Arnó e Hijos, SA, per 3,901.764,40 euros amb un termini d'execució de dotze mesos. D'altra banda, la construcció i explotació de la residència assistida i centre de dia per a la gent gran s'ha adjudicat a la UTE-SAGESSA, Benito Arnó e Hijos i Constructora Peache amb una concessió de 50 anys i una inversió prevista de 7 MEUR.

L'aparcament soterrat, les obres del qual està previst que comencin el pròxim 9 de març, tindrà l'entrada i sortida pel carrer Jacint Verdaguer mitjançant rampes de sentit únic. L'equipament tindrà 250 places repartides en tres plantes: 74 en la primera, 86 en la segona i 90 en la tercera. Cada plaça d'aparcament farà 2,50 metres d'amplada per 5 de llargada i podran ser llogats per a turismes, monovolums i furgonetes petites.Per la seva banda, la residència per a la gent gran tindrà planta baixa i dos plantes i s'ubicarà sobre una parcel·la de 6.253 metres quadrats ubicada a la segona fase de la partida de Ribes Altes. L'equipament tindrà un total de 132 habitacions i 30 places concertades de centre de dia i el consistori vol que el màxim de places siguin concertades. El consistori assegura que el projecte vol donar resposta a les necessitats d'acolliment residencial de la gent gran de la població i de la rodalia, oferint un entorn substitutiu de la llar i una atenció de qualitat als residents. Entre els serveis que s'hi prestaran figura l'atenció a la salut, atenció personal en les activitats diàries, higiene personal, teràpia ocupacional i readaptació funcional, prevenció del deteriorament físic i psíquic i fisioteràpia. A més, oferirà serveis assistencials per a tota la població. Està previst que les obres comencin durant la segona quinzena d'abril. El vicepresident de La Cala Gestió i regidor de l'equip de govern de CiU, Antoni Montagut, ha remarcat que totes dues adjudicacions suposaran una inversió de 'més d'11 MEUR que, sumats als projectes de la piscina, les obres a la llotja, l'arranjament de diferents carrers del poble, els pisos del carrer Goya, la urbanització de dos sectors de Sant Jordi i les obres a la TV-3025 amb els diners procedents del Fons Estatal d'Inversió Local suposen inversions per valor de 22 milions d'euros'. Montagut ha afegit que el govern municipal està 'molt satisfet' per executar tots aquets projectes en l'actual moment de crisi 'pels seus efectes multiplicadors sobre l'economia i la forta, i positiva, repercussió social en possibilitar la creació de llocs de treball i feina per a les empreses locals'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.