Punt divers

Els Bombers desactiven l'alerta del Plaseqcat per la fuita que va vessat 1.200 litres de gasoil a Maspujols

CAMP DE TARRAGONA

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de la Direcció General de Protecció Civil ha desactivat a les dues d'aquest migdia la fase d'alerta del Plaseqcat per la fuita de gasoil a Maspujols (Baix Camp). Els Bombers, que han desplaçat quatre dotacions fins al lloc dels fets, han recollit amb un camió cisterna el gasoil vessat. En total, la fuita ha comportat que s'escapessin 1.200 litres de combustible d'un dipòsit que abasta el generador de llum d'unes cases de nova construcció.

El vessament de gasoil que ha obligat a activar el Pla d'Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya ha tingut lloc aquest dilluns al matí. Un dipòsit de gasoil situat entre els carrers Oliveres i Nou de Maspujols ha començat a vessar combustible per una esquerda.

Segons informen els Bombers, en total la fuita ha comportat que s'escapessin 1.200 litres del dipòsit, que té cabuda per a 4.000 litres de combustible. Una petita part del gasoil ha anat a parar en un toll al costat d'una obra i una altra part s'ha vessat a través del clavegueram a una riera pròxima i ha estat recollit amb un camió-cisterna.

Fins al lloc de l'incident s'hi han desplaçat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, així com efectius dels Mossos d'Esquadra, de la Junta de Residus i un tècnic de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). El dipòsit servia per carregar un generador que dóna llum a unes cases de nova construcció i, quan els tècnics han anat a omplir el dipòsit aquest matí, ha començat a vessar gasoil a causa d'una esquerda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.