Punt divers

El govern aranès treballa per millorar del túnel de Vielha de la N-230

ALT PIRINEU I ARAN

El Conselh Generau ha anunciat que manté converses amb el Ministeri de Foment per millorar el tram de carretera N-230 entre el túnel de Vielha i Vielha, així com del conjunt de la carretera al seu pas per Aran, mantenint el compromís de construir una carretera segregada, i descartar la possibilitada d'una autovia. Francesc Boya ha anunciat també la posada en funcionament d'una comissió assessora entre els serveis tècnics del Conselh Generau, els ajuntaments d'Aran i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques per analitzar les possibilitats de l'estudi informatiu del nou traçat que han rebut els municipis afectats.

El projecte del millor túnel de Vielha contempla la reforma integral del tram. El Govern aranès ha insistit en la necessitat de garantir la seguretat en un tram molt perillós i estret, i evitar els talls de circulació que dificulten la comunicació d'Aran amb la resta de l'Estat.

Per aquest motiu, l'Executiu ha proposat d'habilitar la pista paral·lela de la ribera de Vielha com pas alternatiu en el marc d'una estratègia de col·laboració entre ambdues administracions. Fruit d'aquesta línia de treball, Foment i el Conselh, per mitjà del cos de Bombers, reforçaran la col·laboració per aprofundir en la coordinació en la seguretat i control d'emergències en el nou túnel mitjançant la signatura d'un conveni - protocol en les properes setmanes. Així mateix, el Govern del Conselh Generau ha mostrat la seva satisfacció per la licitació del vell túnel per condicionar-lo com galeria de serveis, evacuació i circulació de tràfic de vehicles pesats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.