Punt divers

Tresseras es compromet a fer actuacions perquè l'aranès tingui més presència als mitjans de comunicació

ALT PIRINEU I ARAN

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresseras, ha dit que vetllarà perquè l'aranès tingui una major presència als mitjans de comunicació. Tresseras ha explicat que el Govern podrà exigir incloure al contracte programa amb la corporació actuacions concretes en aquest sentit. Ha estat el Síndic d'Aran, Francesc Boya, qui ha reclamat al conseller que intercedeixi perquè l'aranès tingui una major presència en els mitjans donat que d'això en depèn en bona mesura la seva supervivència. Boya ha dit que l'aranès té molt poca presència als mitjans de comunicació. El conseller ha dit que el finançament per temes culturals a l'Aran depèn del model de finançament que es tanqui.

Boya ha reclamat tant presència de la llengua com de les manifestacions culturals de l'Aran. Tresseres també ha dit que s'estudiarà portar a terme projectes locals concrets perquè l'aranès tingui una major presència a tot arreu. Pel que fa a les necessitats culturals de l'Aran, el conseller, ha explicat que durant el 2009 es podran veure els primers resultats i ha parlat a tall d'exemple del Pla Director del Patrimoni d'Aran. Pel que fa a resultats en temes de recursos ha parlat del 2010. El conseller ha dit que els recursos econòmics per cultura depenen de tancar un bon sistema de finançament.El conseller ha dit que s'estudiarà canviar els barems actuals de distribució de recursos en aquest àmbit i no fer-ho per població sinó per territori.El conseller de Cultura ha reconegut a l'Aran que està rebent un tracte injust pel que fa a temes culturals des de fa temps i ha dit que s'ha d'aconseguir un tracte just i bo per aquest territori. El conseller ha fet autocrítica i ha dit que 'cal fer més del que fem'.Tresserras ha dit que s'ha de vetllar per millorar la coordinació entre el departament de Cultura, la delegació de Lleida i els tècnics del Conselh Generau d'Aran.El Síndic d'Aran ha demanat al conseller redactar un full de ruta per determinar els aspectes importants a realitzar a l'Aran en temes culturals. Boya ha dit que es molt important per la supervivència del patrimoni i cultura de l'Aran.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.