Punt divers

Nomenen Màrius Serra Padrí d'Honor del Ruc Català 2010

L'escriptor i periodista Màrius Serra ha estat el guanyador de la segona edició del Padrí d'Honor del Ruc Català que convoca la granja de rucs catalans de Fuives, a Olvan (Berguedà), on des de fa 43 anys la família Gassó treballa per recuperar aquesta espècie. Així ho han decidit els internautes que han participat al certamen. El guardó reconeix la constància, la perseverança, el compromís i la tossuderia positiva, característiques del caràcter del ruc català. Màrius Serra ha estat el guanyador després de vèncer 'per poca diferència' el pilot Marc Coma que era l'altre candidat amb més vots. El lliurament del reconeixement tindrà lloc el dia 13 d'abril en què es farà l'apadrinament d'un ruc.

Aquest any també optaven al concurs Míriam Ponsa, Joan Roca, Pep Plaza Cristina Puig i Vador Lladó. La primera edició del certamen la van guanyar els Castellers de Vilafranca, que van batejar un dels rucs de la granja amb el nom d'Anxaneta Fèlix. El guardó vol reconèixer l'esforç i la lluita de persones que han estat molt temps treballant per fer realitat un somni, per això es premia la tossuderia, un dels trets que caracteritzen el ruc català. Fuives és l'únic nucli zoològic de rucs de raça catalana. La finca de Fuives, ubicada al municipi d'Olvan, es pot visitar i disposa d'un museu dedicat a aquesta raça. S'hi explica la història del ruc i com des de fa més de 40 anys la família de Joan Gassó ha aconseguit garantir la preservació de la raça, que estava en perill d'extinció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.