Punt divers

L'Ajuntament de Roda de Barà aplicarà un ERO que afectarà 25 treballadors durant un any

L'Ajuntament de Roda de Barà (Tarragonès), on governa el PSC en minoria, ha arribat aquest divendres a un acord amb el comitè d'empresa dels treballadors laborals del consistori i amb el delegat del sindicat CCOO, per tal d'aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO). L'expedient afectarà entre 25 i 30 treballadors del consistori rodenc durant un període d'un any, temps en el qual es farà una suspensió temporal dels contractes dels treballadors afectats. Així, tal com ha informat el consistori, els treballadors no seran acomiadats i, d'aquí a un any, tornaran a treballar a l'Ajuntament amb les mateixes condicions que tenen actualment.

Segons ha explicat l'Ajuntament, el comitè d'empresa i el sindicat CCOO s'han mostrat d'acord amb aquesta decisió, que ells mateixos van proposar fa poc més d'una setmana a l'equip de govern, per tal que cap treballador més fos acomiadat.Ha estat l'alcaldessa del municipi, Mayte Huerta, qui en una assemblea de treballadors celebrada aquest divendres al migdia ha comunicat l'acord als treballadors, que ha comptat amb el suport del comitè d'empresa i d'un dels delegats de CCOO, ja que, davant la situació que actualment viu el consistori, 'era la mesura més adient per tal de no acomiadar ningú'. Els tràmits amb el Departament de Treball començaran un cop acabi la Festa Major del municipi, que se celebra des d'aquest divendres fins al 26 d'agost, i l'ERO podria fer-se efectiu a partir de l'octubre. Un cop els treballadors han estat informats de la decisió presa per l'equip de govern local, han decidit cancel·lar la concentració de protesta convocada per a aquest diumenge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.