Punt divers

Endesa farà aquest dimecres un desembassament controlat de l'Ebre per netejar el riu d'algues

La companyia elèctrica Endesa durà a terme aquest dimecres un desembassament extraordinari i controlat del riu Ebre amb finalitats ambientals. El procés, que començarà des de Mequinensa, a la Franja de Ponent, a les cinc de la matinada, inclou també actuacions des de Riba-roja d'Ebre i Flix, a la Ribera d'Ebre, i finalitzarà cap a les deu de la nit. Aquest conjunt d'actuacions serveix per netejar el riu d'algues i macròfits, i es durà a terme d'acord amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i en base a les recomanacions de la Universitat de Lleida (UdL). Les accions impliquen la coordinació de les tres centrals d'Endesa -Mequinensa, Riba-roja i Flix-, per ordre de descens, a l'Ebre.

La sortida total d'aigua de la darrera central anirà variant segons l'hora del dia. Aquesta començarà amb només 150 metres cúbics per segon, que aniran creixent fins als 1.350 metres a les dotze del migdia, quan tornaran a baixar fins als 750 metres a les dues de la tarda. Una hora després la sortida tornarà a pujar fins als 1.150 metres cúbics per segon i a partir d'aquí el cabal del riu s'anirà reduint, fins tornar a ser l'habitual de 400 metres cúbics a les deu de la nit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.