Punt divers

La Fira del Rovelló de Coll de Nargó creix en la seva quinzena edició

Coll de Nargó acollirà la 15a edició de la Fira del Rovelló, que enguany creix i s'allarga a dos dies, incorporant noves activitats relacionades amb la micologia. La Fira comptarà amb tastets de gastronomia, sortides, música, artesania i alimentació, oficis d'ahir, concursos, xerrades i tallers per a grans i petits. El salt endavant que l'Ajuntament de Coll de Nargó ha volgut donar a la Fira del Rovelló d'enguany s'ha traduït, entre d'altres novetats, en l'augment del nombre d'artesans que ja han confirmat la seva presència al certamen. En total seran més de 60 les parades d'artesania que ompliran l'espai firal. Aquesta xifra representa un augment del 200 % respecte de l'any passat.

El creixement de la Fira es fa evident en passar d'un a dos dies i amb la incorporació de nous actes, com ara el concurs infantil consistent en la descoberta de bolets amagats pels carrers i carrerons del barri històric de la vila. Una altra de les novetats per als més petits és l'habilitació d'un circuït per a passejar amb ponis. Amb aquestes propostes lúdiques adreçades a la mainada es vol reforçar el caràcter familiar i popular de l'esdeveniment.Els actes començaran a les sis del matí de dissabte amb un esmorzar típic de muntanya que precedirà la sortida per anar a buscar bolets. Durant tot el dia es podran visitar les parades de bolets, artesania i alimentació. També estaran oberts al públic el Museu dels Raiers i el dels dinosaures, es podrà visitar una exposició de cotxes clàssics, organitzada per l'Associació de Cotxes Clàssics de l'Alt Urgell i l'Exposició Ídols de Phillippe Lavaill.També hi haurà lloc per una xerrada micològica, una exposició dels diferents bolets collits i per a un taller d'estampació de roba Es donaran premis a la cistella més original, i a la més plena, entre d'altres. Pel que fa a les actuacions musicals, el grup Els Tanyuts amenitzarà l'acte dinauguració, dissabte a les 11 del matí, a la plaça de l'Ajuntament, mentre que una altra formació pirinenca, La Sunsoni, oferirà danses i cançons tradicionals com a cloenda dels actes, diumenge a les 6 de la tarda, al mateix espai.El regidor de cultura i festes de l'Ajuntament de Coll de Nargó, Ernest Garcia explica que sobretot han apostat fort per incrementar el nombre de parades, tan d'artesania com d'oficis d'ahir i que amb els concursos adreçats a totes les edats esperen la participació activa de tots


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.