Punt divers

La plantilla d'Inquide se suma a la manifestació dels treballadors d'Ercros a Flix i tallen la C-12 durant mitja hora

Unes 1.300 persones han participat aquest divendres en la segona mobilització convocada pels treballadors d'Ercros a Flix (Ribera d'Ebre), després que la companyia anunciés la presentació d'un ERO temporal, que es materialitzarà dilluns vinent. A l'acte s'han sumat els treballadors d'Inquide, empresa proveïdora d'Ercros i amb seu també a Flix que preveu tancar la planta i que, per tant, deixarà a l'atur 33 persones. La mobilització, que ha comptat amb la presència de diversos alcaldes de la Ribera d'Ebre i del president del Consell Comarcal, ha tallat durant mitja hora l'Eix de l'Ebre (la carretera C-12). Els treballadors han anunciat més mobilitzacions en funció de l'avenç de les negociacions.

El president del comitè d'empresa d'Ercros a Flix, Jaume Prunera, ha explicat que els treballadors estan disposats a negociar una 'sortida digna' al conflicte laboral, tot i que, si no s'arriba a un acord satisfactori, 'mantindrem i endurirem les mobilitzacions'. Prunera ha mostrat la seva satisfacció per l'elevada afluència de gent a la manifestació i ha afegit que el comitè està preparant noves concentracions de cara a la setmana vinent, encara que pel moment no s'han definit. Per la seva banda, José Víctor Gómez, membre del comitè d'empresa d'Inquide, ha denunciat que la direcció ha anunciat el tancament de la planta a Flix 'sense haver proposat mesures com una reducció de plantilla', que permetessin mantenir la fàbrica oberta. 'Tots els treballadors d'Inquide som joves i molts tenen hipoteques, i si la planta tanca no podrem tirar endavant', ha dit Gómez. L'alcalde de Flix, Pere Muñoz, ha afirmat que 'no té nom' la manera en què Ercros i Inquide 'tracten el poble de Flix', i ha fet una crida a la 'lluita obrera' per defensar els treballadors i el futur del municipi. Muñoz ha donat a conèixer que aquest dimarts va parlar de la situació de la indústria a Flix amb el ministre del ram, Miguel Sebastián, i ha afirmat que 'tota la classe política està pendent del que passa al poble'.La companyia Ercros presentarà dilluns vinent l'ERO anunciat i, el mateix dia, els treballadors d'Inquide es reuniran amb la direcció per intentar trobar una solució al conflicte laboral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.