Punt divers

El President de la Diputació de Lleida creu que vetar el burca és un 'greu error' i es partidari de fer pedagogia

El President de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert (ERC), creu que es un 'greu error' vetar el burca i diu que l'únic que aconseguirà l'Ajuntament de Lleida amb aquesta mesura és que les dones es quedin a casa bé per voluntat pròpia o bé perquè les persones que els dominen no els deixaran sortir si no és amb aquesta peça de vestir. Gilabert s'ha mostrat partidari de fer pedagogia als marits i no de la via de la prohibició. Segons Gilabert en aquesta mesura adoptada per l'Ajuntament de Lleida hi ha 'moltes dosis de populisme'. Gilabert ha afirmat que està 'radicalment en contra del burca' però prohibir-lo vol dir tancar aquelles persones que el porten a casa.

Gilabert ha dit que l'Ajuntament de Lleida 'serà culpable' que aquestes dones estiguin tancades a casa i no puguin sortir del seu propi domicili. Segons el President de la Diputació, aquesta mesura 'estèticament pot quedar molt bé perquè no veurem gent amb burca pels carrers de Lleida però en canvi hi haurà una sèrie de dones que estaran tancades als seus domicilis i no podran sortir a donar una volta'. Gilabert ha anat més enllà i ha afegit que 'algunes d'elles potser no podran sortir  en cap espai públic ni tenint una necessitat, fins i tot mèdica'. El Ple de la Paeria aprovarà daquest divendres una moció per prohibir el burca als equipaments municipals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.