Punt divers

La consellera de Treball reitera que el Govern segueix buscant solucions pel futur de Lear a Roquetes

La consellera de Treball, Mar Serna, ha reiterat que el Govern segueix buscant solucions pel futur de la planta de Lear a Roquetes (Baix Ebre), malgrat l'aprovació d'un expedient de suspensió de contractes. 'Hem de ser conscients que aquesta empresa només treballa amb un únic fabricant d'automòbil, Saab, que està en una situació concursal. Des de Treball ens hem abocat per acompanyar l'empresa i treballadors per buscar solucions', ha afegit. Serna, que ha presidit el tradicional dinar del Recapte a la Sénia (Montsià), ha aprofitat la seva visita per reunir-se amb representants del sector del moble i del Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya, afectats per la crisi.

Respecte el sector del moble, la consellera ha recordat que el passat mes de desembre es va constituir una taula de treball amb els empresaris i els Departaments de Treball, Innovació, i Economia. 'Des d'aleshores s'han produït novetats importants que també afecten al sector del moble com és la reforma en les prestacions d'atur pels expedients de suspensions de contractes, i també una línia d'avals de 500 milions d'euros que s'articulen a través de l'Institut Català de Finances (ICF)', ha destacat la titular de Treball. A més, segons ha afegit, la taula de treball hauria de permetre buscar solucions 'col·lectives o individuals' per les empreses del moble afectades per la crisi. Durant la seva visita a les Terres de l'Ebre, la consellera també mantindrà una reunió amb els secretaris generals d'UGT i CCOO al territori per conèixer de primera mà l'impacte de la crisi econòmica al territori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.