Punt divers

Capturen al darrer exemplar d'isard per posar-li un collar GPS dins del programa biològic de seguiment d'aquesta espècie

ALT PIRINEU I ARAN

El programa biològic de seguiment d'isards consisteix a equipar quatre isards, provinents de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà, amb un transmissor que emet dades del posicionament geogràfic per conèixer millor l'hàbitat de l'espècie, estudiar els aspectes de la seva biologia i analitzar les interaccions que realitzi amb el bestiar domèstic. La setmana passada es va posar el collar GPS al darrer exemplar a la zona de Colomers, a la Val d'Aran. El Conselh Generau d'Aran participa en aquest projecta pilot de seguiment biològic d'isards, que porta a terme l'empresa pública Tragsega i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici.

El mètode utilitzat per agafar l'animal és anestesiar l'animal, cobrir-lo amb una manta tèrmica per mitigar l'efecte anestèsic, posar-li el collar GPS i efectuar-li, al capdavall, les prescripcions veterinàries corresponents. Segons els tècnics, l'operació ha estat un èxit. El darrer exemplar capturat del programa pilot ha estat una femella anomenada Salana. Aquesta ja ha tornat amb la ramada, aspecte que permetrà donar informació de tot el grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.