Punt divers

Els bancs frenen ara la salvació d'Aconda Paper de Flaçà

Les dificultats de finançament que els possibles inversors de la paperera Aconda de Flaçà (Gironès) estan trobant són ara el fre principal per a la seva salvació, que evitaria acomiadar 240 persones. El president del comitè d'empresa, Joan Brugué, ha explicat que en la darrera reunió entre l'Institut Català de Finances (ICO), els administradors concursals i el grup paperer espanyol -del qual no n'ha transcendit el nom- 'tot ha anat molt bé' i que l'administració està disposada a posar diners en l'operació. Ara bé, segons ha dit Brugué, són els bancs que no volen compartir 'els riscos de les garanties hipotecàries' amb els inversors, quan falten pocs dies per trobar una sortida a la fàbrica.

La reunió s'ha fet aquest matí i, pels treballadors d'Aconda, suposa a la vegada una bona notícia i una de dolenta. Després del fracàs en l'operació de compra per part de la paperera belga Intermills -que va anunciar la compra d'Aconda però no va fer cap tràmit després- ara hi ha un nou grup inversor, un grup paperer de l'Estat, que està fent tràmits per fer-se amb la paperera de Flaçà abans no s'acabi el termini dictaminat pel jutge. Aquesta i que l'administració hi posaria diners, són la part bona, però el rebuig dels bancs a finançar l'operació n'és la dolenta.Segons ha explicat Brugué, els cinc grans bancs amb qui negocien els inversors -Banc Santander, BBVA, Santander, Popular i Deutsch Bank- no volen compartir 'els riscos de les garanties hipotecàries' amb els possibles inversors. Per tant, fins que no es desencalli aquest punt no es podrà fer efectiva la compra d'Aconda i, per tant, la seva salvació. Brugué ha apuntat que per reiniciar l'activitat de la fàbrica i poder renegociar els deutes hipotecaris anteriors calen 10 o 12 MEUR. Fins al moment, segons ha explicat el president del comitè d'empresa, el possible grup inversor 'ha fet totes les passes' que calen per poder comprar Aconda i que, fins i tot, compta amb el recolzament de l'ICF, un pas que no va aconseguir l'anterior grup, el belga Intermills.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.