Punt divers

Obriran les comportes al pantà de Flix per renovar l'aigua del meandre del riu Ebre

El pantà de Flix obrirà les comportes aquest divendres al matí per renovar l'aigua del meandre que forma l'Ebre en aquest punt del riu. La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre ha autoritzat deixar anar un cabal de 150 metres cúbics d'aigua per segon durant quatre hores seguides. La maniobra començarà demà a les vuit del matí i durarà fins les dotze del migdia. Durant aquest interval de temps, la central de Flix estarà tancada. L'operació, realitzada a petició de Gestió Energia Ebre - Pirineus, empresa que gestiona la Central Hidroelèctrica de Flix, té objectius mediambientals. D'aquesta manera, s'eliminaran les plantes aquàtiques i altres macròfits immòbils en aquest tram del riu.

Els responsables informen que l'abocament de demà serà molt inferior a les crescudes controlades i programades segons el protocol fixat amb la companyia Endesa per intentar frenar el desenvolupament de la vegetació. Aquesta operació es duu a terme dos cops l'any, una a la primavera i l'altra a la tardor, i s'arriba a deixar anar un màxim de 1.350 metres cúbics d'aigua per segon.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.