Punt divers

Ecologistes en Acció atribueix a una 'manca' de voluntat política el 'retard' en la descontaminació del pantà de Flix

El Grup Ecologista de Tarragona i l'Ebre-Ecologistes en Acció de Catalunya (GETE-EeAC) ha denunciat aquest dissabte que el retard acumulat en les obres de la descontaminació del pantà de Flix (Ribera d'Ebre) es deu a una 'manca' de voluntat política per part dels nous responsables del Ministeri de Medi Ambient. Ecologistes creu que els actuals responsables del Ministeri no han tingut fins ara 'cap mena de voluntat' per executar el projecte i que si tira endavant és per les 'pressions externes alienes'. La crítica ecologista arriba després que aquest divendres es donés compte de l'estat del projecte en una reunió de la comissió de seguiment a Flix.

Els ecologistes han lamentat, a través d'un comunicat, el retard 'incomprensible' que estan patint les obres de descontaminació quena hi ha un estudi de risc en el qual es posa de relleu l'impacte dels llots tòcixs sobre el curs del tram baix del riu Ebre. 'Tot i que des del GETE-EeAC s'ha manifestat que no es pot procedir a la retirada dels llocs tòxics sense que prèviament s'hagi desenvolupat un Pla de Vigilància Ambiental i un Pla de Seguretat, en especial pel que fa a la seguretat en l'abastiment d'aigua, no entenem perquè a hores d'ara encara no s'han fet efectives aquestes reivindicacions que han estat compartides per autoritats i organitzacions del territori', manifesten.Així, constaten que l'únic procés que fins ara s'ha dut a terme ha estat en relació amb els pous de Vinallop i l'expedient d'expropiació forçosa que ha aixecat 'un important i innecessari malestar de la gent del territori i la seva desconfiança vers l'administració'. A més, segons denuncien, en la reunió d'aquest divendres no es va donar resposta a algunes inquietuds manifestades en el torn obert de paraules entre les quals destaca la de qui ha d'assumir els costos de la descontaminació. Així mateix, des del GETE-EeAC, es constata que el funcionament de la comissió de seguiment del projecte 'va de dolent a pitjor'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.