Punt divers

L'equip de govern de Roda nega que els acomiadaments siguin 'indiscriminats i arbitraris'

'No mirem el nom ni el color polític de qui s'acomiada, sinó els serveis prioritaris pel poble'. Aquesta ha estat la resposta de l'alcaldessa de Roda de Barà, Mayte Huerta, després que el comitè d'empresa dels treballadors de l'Ajuntament demanés aquest dimecres la seva dimissió per voler millorar la situació econòmica del consistori 'acomiadant a treballadors municipals sense cap mena de criteri'. En un comunicat Huerta ha destacat que s'estan acomiadant treballadors 'perquè no volem pujar els impostos'. 'L'absència d'aquests treballadors no afectarà als serveis públics', ha afegit l'alcaldessa referint-se a les declaracions de CCOO que alertaven del deteriorament d'aquest serveis.

El comitè d'empresa i CCOO ja han començat a recollir signatures per demanar la dimissió de l'alcaldessa de Roda de Barà i de l'equip de govern. Davant d'aquesta situació, Huerta ha anunciat que tot i les pressions rebudes no dimitirà. 'Crec que el poble comprèn la situació que travessa l'Ajuntament', ha manifestat l'alcaldessa, que ha recordat que el consistori té un deute de 14'2 milions d'euros, fet que el converteix amb el quart municipi més endeutat de Catalunya.De fet, la crisi econòmica i la reducció dels ingressos procedents dels tributs estatals han reduït els guanys de l'Ajuntament en més de 8 milions d'euros en els dos últims anys. Les previsions per aquest 2009 tampoc són bones, ja que només s'anuncien uns ingressos d'aproximadament 140.000 euros, el que suposaria una caiguda del 99% en concepte de llicències d'obra. 'Això fa que sigui inassolible mantenir la mateixa plantilla de personal', ha apuntat Huerta. L'equip de govern de Roda de Barà, format pel PSC i en minoria, també ha deixat clar que la responsabilitat de l'actual situació econòmica del consistori no és només seva, ja que 'només fa 11 mesos' que està al capdavant del municipi. En aquest sentit, l'alcaldessa també ha recordat que l'equip de govern preveia aprovar un pla de sanejament per poder demanar un crèdit de 2'5 milions d'euros i així pagar els proveïdors i no haver d'acomiadar a cap treballador. 'Aquesta opció, però, ja no és factible perquè l'oposició no hi va donar suport', ha lamentat Huerta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.