Els dos acusats del crim de Maores podrien quedar lliures abans de ser jutjats

El titular del jutjat de menors número 3 de Barcelona va prorrogar ahir tres mesos més l'internament en un centre de Justícia juvenil dels dos menors acusats de matar la seva companya de classe, Maores, de 14 anys, la nit de la castanyada del 2008, a Ripollet, per la gravetat dels fets. La mesura cautelar d'internament només pot durar un màxim de nou mesos, termini que Sergio, de 15 anys, i Luis, de 14 anys, compliran el proper juliol. I si el procediment no avança amb rapidesa, tots dos acusats podrien quedar en llibertat abans de ser jutjats.

Cinc anys tancats

Sergio va admetre haver matat la seva companya de l'IES Can Mas, a la qual va agredir amb un pal de senderisme i li va desfigurar la cara, i després va tallar-li el coll amb una navalla. S'assegura que Maores estava enamorada de Sergio i per això aquella nit va baixar al carrer a trobar-lo quan ell va demanar-li-ho. L'amic de Sergio, Luis, pot ser condemnat pel mateix delicte malgrat que, suposadament, va veure el crim però no hi va participar. El buidatge de l'ordinador de Sergio, va evidenciar que Luis sabia les intencions del seu amic i, que després, es mofaven de si Maores sobreviuria a la pallissa.

De la instrucció del cas, només resta que la defensa de Sergio presenti el resultat de la seva exploració mèdica, en què s'apunta que podria tenir una psicopatia. Després, la fiscalia ha de presentar l'escrit d'acusació, en què ha d'exposar si demana que han de ser condemnats per un delicte d'homicidi o d'assassinat. L'acusació particular i les defenses tindran quinze dies més per presentar els seus escrits. Amb tot, els dos menors només poden ser condemnats a un màxim de cinc anys d'internament ja que en tenen menys de 16 .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.