Punt divers

A ple rendiment el Centre complementari d'interpretació del Parc Nacional d'Aigüestortes a Senet

El Centre complementari d'interpretació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a Senet, a l'Ala Ribagorça, en funcionament des de fa 5 mesos, està tenint una bona acollida entre els visitants. El nou centre està establert a la vall de Besiberri una de les valls més impressionants del Parc Nacional. El principal reclam és una exposició permanent, ubicada al local d'una antiga serradora, que tracta de les relacions entre l'home i el medi natural. El centre complementari d'interpretació és una obra programada pel Departament de Medi Ambient i Habitatge que va suposar una inversió de 277.988,20 euros.

L'exposició està dividida en tres zones diferenciades: a la primera s'explica l'inici del poblament humà als Pirineus, a la segona l'explotació del medi per part de l'home i a la tercera la necessitat de conviure i preservar el medi pirenaic. Al nou centre també s'hi organitzen passis d'audiovisuals, xerrades i itineraris amb guies interpretadors sota reserva. Especialment innovadora és l'activitat programada per aquest dissabte sobre el món secret dels muricecs. El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici es troba situat als Pirineus centrals, amb una superfície de 40.852 hectàrees, repartides en quatre comarques: l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Val d'Aran. Comprèn 10 municipis: la Vall de Boí, Vilaller, Vielha Mijaran, Naut Aran, Espot, Alt Àneu, Esterri d'Aneu, La Guingueta d'Aneu, Sort i la Torre de Cabdella. El parc disposa de centres de visitants a Boí i a Espot, i té altres centres complementaris a la Torre de Cabdella i Llessui.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.