Punt divers

El Pla Val d'Aran Connecta compta amb 1,4 milions d'euros d'inversió en infraestructures i serveis fins al 2010

ALT PIRINEU I ARAN

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha presentat davant el Conselh Generau de la Val d'Aran el pla, que inclou 22 actuacions per dotar de telefonia mòbil, Internet de banda ampla i TDT tots el nuclis de població de més de 50 habitants, i alguns de més petits, atenent a les especificitats del territori i compta amb 1,4 milions d'inversió. D'aquestes actuacions, 18 ja s'han dut a terme i han suposat una inversió fins al moment de més de 968.000 euros. Queden pendents quatre actuacions amb les quals es dotarà de TDT a 26 nuclis de població. En aquest sentit, Bosch s'ha compromès a avançar mig any la posada en funcionament de la TDT a la Val d'Aran.

Durant l'acte, el secretari de Telecomunicacions, Jordi Bosch, i el Síndic del Conselh Generau d'Aran, Francesc Boya, han formalitzat la signatura del conveni que inclou les actuacions a dur a terme a la Val d'Aran.

La Val d'Aran ha estat la primera comarca de muntanya on s'ha fet la presentació del pla Catalunya Connecta. A aquest respecte, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha manifestat que 'amb aquest ambiciós pla es contribueix a potenciar les possibilitats de desenvolupament social, personal i econòmic del ciutadans de la Val d'Aran'. Bosch també n'ha destacat la importància estratègica, tot afirmant que 'la millora de les telecomunicacions està afavorint la cohesió territorial del nostre país i és un valor afegit molt important per a la competitivitat de l'economia de la Val d'Aran i, per extensió, de tot Catalunya'.

El pla Catalunya Connecta té una dotació total superior als 110 milions d'euros i comportarà la realització de més de 2.000 actuacions a tot el territori nacional, com ara: estudis radioelèctrics, construcció i compartició d'infraestructures i instal·lació d'equips, a partir dels quals es realitzarà l'extensió dels serveis de comunicacions electròniques. En el seu marc d'actuació també es pretén donar respostes específiques a les diferents tipologies de dificultats orogràfiques i de transmissió de senyal radioelèctric del territori català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.