Successos

caldes d'estrac

Una mànega d'aigua aixeca les barques del varador

El fort vent de dimarts al vespre va desplaçar barques de pescadors i en canvi no va moure les planxes de surf del costat

La tempesta es va desplaçar amb virulència de sud a nord de la comarca

El xàfec va anar acompanyat de ràfegues de 50 i 60 quilòmetres

Els que dimarts al vespre es refugiaven de l'aiguat a les guinguetes del parc de Maragall van poder veure com sortien disparades algunes de les barques del varador que hi ha just davant. Ahir al matí es podien veure els desperfectes en aquest tram de platja, just davant de l'hotel Colon, on les terrasses van rebre pels cops de vent i també alguns murs que es veien mig enfonsats.

Tal com explica un dels afectats, Àngel Maculet, la mateixa nit es va trobar el seu patí de vela uns 40 metres en direcció Arenys del seu lloc de varada. “Els que s'estaven als bars diuen que van veure com saltava 6 o 7 metres enlaire amb un vent molt estrany”. Tot fa pensar que es va formar una mànega d'aigua, quan la forta ràfega del mar va entrar a la platja arrossegant tot el que trobava. “El curiós del cas era que el vent va aixecar barques de més de 150 quilos, però no va afectar les planxes de windsurf que hi havia a pocs metres”, explicava Maculet. Segons el meteoròleg del consell comarcal, Joaquim Serra, les ràfegues que van acompanyar la tempesta que va creuar de sud a nord la comarca van ser de 50 i 60 quilòmetres per hora. En el cas de Caldes, però, la mànega va agafar més virulència com per moure de lloc algunes de les barques dels pescadors que tenen varades a la platja durant l'any.

Intensitat rècord

Les precipitacions que es van recollir no van ser gaire elevades, però van caure durant molt poca estona. L'estació automatitzada de Dosrius va recollir la xifra que indica una intensitat punta de 225 litres per hora, que, segons explica Joaquim Serra, és una dada rècord a la comarca. “Sort que la tempesta va durar només uns minuts perquè això és un registre molt elevat en una hora”, afegia. Segons les informacions recollides pel servei Meteomar del consell comarcal a la zona, on va descarregar més aigua va ser al Maresme central sobretot a l'entorn dels dos Arenys. Allà van caure entre 18 i 20 litres per metre quadrat en només els vint minuts que va durar la tempesta arreu.

Altres registres són els 14 litres que van caure a Argentona. En aquesta població com a molts dels punts per on es va estendre la tempesta alguns veïns també van veure bellugar baranes i mobiliari que que va desplaçar fora de lloc. A Mataró van caure alguns arbres, cables elèctrics i de telèfons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.