Successos

El malson del foc al País Valencià, a les portes de la fi

Les flames han afectat 4.500 hectàrees

El brigadista piròman, en llibertat sense fiança

El conseller de Governació, Serafín Castellano, va informar que els incendis que des de dilluns a la nit assolen el País Valencià van camí de l'extinció. El de Simat de la Valldigna es dóna per controlat i els d'Ontinyent i Barxeta, per estabilitzats.

A hores d'ara, es treballa per segellar i refredar el perímetre de tots els focus per evitar una reactivació de les flames. Castellano va ressaltar igualment que s'ha evitat que el foc penetrara a la serra de Mariola.

Segons l'agència EFE, podrien haver cremat fins a 4.500 hectàrees.

Els comandaments avançats de Barxeta i Ontinyent continuaran en actiu durant uns dies més.

Per una altra banda, el conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, va confirmar que el 15% de la superfície afectada és terreny arbrat, la resta correspon majoritàriament a matollar.

El foc ha afectat en major o menor extensió els termes municipals de Rafelguaraf, Simat de la Valldigna, Carcaixent, Xàtiva, Alfafara, Agres, Ontinyent, Bocairent, Agullent, Benissoda i Albaida.

La mobilització de mitjans ha establit un rècord: 1.100 persones i fins a 43 aeronaus, entre avions i helicòpters.

Compareixença

Castellano va anunciar que demanarà la compareixença en les Corts Valencianes “per explicar i detallar” als grups de la cambra la gestió de l'extinció dels incendis.

El piròman, en llibertat sense fiança

El titular del jutjat de primera instància i instrucció número 2 d'Ontinyent va deixar en llibertat provisional sense fiança l'home detingut dimarts a la nit per la seua presumpta implicació en el foc.

El detingut ha quedat imputat en una causa oberta per un delicte d'incendi forestal i haurà de comparèixer setmanalment en el jutjat.

El conseller de Governació, Serafín Castellano, va confirmar que es tractava d'un brigadista d'Ontinyent.

El detingut va prestar declaració però ni el fiscal va sol·licitar la privació de llibertat ni la magistrada ho va considerar oportú d'ofici.

El jutjat només disposa de l'atestat policial en què es fan constar les sospites sobre el detingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.