Punt divers

El Conselh Generau convoca la VIII edició del concurs de contes en occità

ALT PIRINEU I ARAN

El director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), Joan Busqueta, i la responsable de Cultura i Política Lingüística del Conselh Generau, Maria Vergés, han presentat a Vielha les bases de la VIII edició del concurs de contes en occità, conegut fins ara com el Talúries en la modalitat en la llengua occitana. Els originals han de ser inèdits i escrits en occità, respectant la normativa ortogràfica establerta per l'Institut d'Estudis Occitans (IEO). Per primer cop, s'elimina el límit d'edat, de manera que podran presentar-se tots els interessats, més enllà dels menors de 35 anys, així com s'havia fixat fins ara. El premi compta amb una dotació econòmica de 5.000 euros.

L'IEI estudia la possibilitada d'entregar el premi de contes en l'occità a la Vall d'Aran o en una altra zona de l'àmbit occità per properes edicions, així ho ha anunciat Joan Busqueta.

Per la seva part, Maria Vergés ha destacat el treball dut a terme per IEI en favor de l'aranès/occità de manera desinteressada quan l'aranès no era encara oficial a tota Catalunya.

El premi el convoquen el Conselh Generau, la Càtedra d'Estudis Occitans i la Fundació Pública Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.