Successos

sentència judicial exemplar

Quatre anys de presó pels aldarulls en una celebració del Barça

Dos joves van agredir els mossos en ser enxampats danyant tres bicicletes del Bicing després del gol d'Iniesta

El jutjat penal número 25 de Barcelona ha condemnat dos joves a tres anys de presó per un delicte d'atemptat a l'autoritat utilitzant objectes perillosos, pels incidents registrats durant la celebració del gol que Andrés Iniesta va marcar a Stanford Bridge contra el Chelsea el 7 de maig del 2009 i que classificava el Barça per a la final de la lliga de campions. A més, també els condemna a vuit mesos de presó per un delicte de desordre públic i a pagar 959,26 euros a l'empresa Clear Channel pels danys a tres bicicletes del Bicing que estaven aparcades a l'estacionament de la rambla de Canaletes. A més, hauran de fer front a una multa de 1.500 euros per un delicte continuat de danys. En les celebracions del 7 de maig del 2009, es van detenir 119 persones per aldarulls.

En la sentència, el jutge considera provat que els dos condemnats pertanyien a un grup de persones, que no van poder ser identificades i que van llançar ampolles de vidre, llaunes i pedres contra els mossos. Tot seguit, els dos acusats van donar puntades de peu a tres bicicletes del Bicing del punt d'estacionament de la rambla de Canaletes i els van causar danys per valor de 211,59 euros, 268,18 euros i 479,49 euros, respectivament.

Un dels joves condemnats va admetre que era al lloc dels fets durant els incidents, tot i que va negar durant el judici haver participat en el llançament d'objectes contra els agents dels Mossos d'Esquadra. Va reconèixer també haver donat una puntada de peu a una bicicleta al·legant que hi havia ensopegat, tot i que va dir que no era del Bicing. A més, va dir que no coneixia l'altre acusat. L'altre jove també va negar que llancés cap objecte contra els mossos i va atribuir a una “mera coincidència” que els veiessin junts en aquell moment, quan hi havia 600 o 700 persones congregades al mateix punt i els agents de la policia eren a 50 metres. Els mossos, per la seva banda, es van mostrar segurs que els dos acusats formaven part d'un grup de set o vuit persones que van poder identificar bé, i no de la gran massa de gent.

L'Ajuntament seguirà com a acusació

La tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Assumpte Escarp, va qualificar la sentència de “contundent” i va afirmar que no se n'alegrava pas: “El que jo voldria és que les celebracions dels triomfs del Barça es fessin sense aldarulls”. Tot i això, Escarp va defensar que l'Ajuntament es continuarà personant com a acusació particular sempre que hi hagi “alteracions de la convivència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.