Punt divers

CCOO alerta que la crisi pot deixar a l'atur 350 persones del sector químic a la Ribera d'Ebre

El secretari general de la Federació d'indústries químiques, tèxtil i afins de CCOO, Vicente Moya, ha mostrat la preocupació del sindicat per la 'greu situació de crisi' que pateixen les empreses del sector químic a la Ribera d'Ebre. Segons Moya, a la comarca hi ha uns 350 treballadors afectats per diferents ERO, que podrien quedar-se a l'atur. Moya ha fet aquestes declaracions a l'ACN després que la direcció de l'empresa Inquide, proveïdora del grup Ercros i amb seu al mateix complex de Flix (Ribera d'Ebre), hagi anunciat el tancament de la planta. A més, l'empresa Manuel Vilaseca de Móra la Nova (Ribera d'Ebre), també del sector químic, ha presentat un ERO temporal, que afecta els 48 treballadors.

Moya ha recordat que el tancament d'Inquide (que deixaria a l'atur 33 persones) se suma a l'ERO anunciat per Ercros a la planta de Flix, que afecta 75 treballadors. Segons Moya, la planta d'Inquide 'suportava part del cost estructural intern que tenia la factoria d'Ercros', de manera que el tancament de l'empresa 'incideix encara més en la greu situació del teixit industrial a la Ribera d'Ebre'.Pel que fa a l'ERO presentat per la direcció de Manuel Vilaseca, empresa dedicada a la fabricació de colorants i situada al polígon dels Aubals de Móra la Nova, Moya ha explicat que, tot i que encara s'estan negociant els termes de l'expedient, comitè i empresa ja han acordat un complement sobre la prestació d'atur. L'ERO, presentat fa dues setmanes davant del Departament de Treball, suposarà una reducció de la jornada laboral dels 48 treballadors. El secretari de la Federació ha recordat que l'empresa Manuel Vilaseca 'ja porta anys en una situació econòmica bastant compromesa', encara que l'ERO permetrà 'salvar la situació'. Moya ha volgut destacar la preocupació del sindicat i de la Federació de químiques davant els ERO presentats darrerament a la Ribera d'Ebre i la situació 'compromesa' de moltes empreses de la comarca. Com a exemple, ha citat Totalstone SA, ubicada també a Móra la Nova, empresa que té 'un problema de liquiditat molt gran'. Així, Moya ha manifestat que a la Ribera d'Ebre hi ha uns 350 treballadors afectats per diferents ERO, situació que té el sindicat 'especialment preocupat' en aquest territori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.