Successos

Demanen 4 anys de presó per a un sergent dels Mossos en excedència acusat d'estafar 103.500 euros

La fiscalia sol·licita quatre anys de presó per a un sergent dels Mossos en excedència del cos, acusat d'haver estafat 103.500 euros a un grup de xinesos, als quals va enganyar en demanar-los aquests diners a canvi de regularitzar la seva situació a l'Estat espanyol. Gaietà Martínez Moreno serà jutjat per aquests fets dimarts a l'Audiència de Barcelona.

Segons la versió del ministeri fiscal, l'octubre del 2007 G.M., «fent ús de la seva condició [de mosso]» es va posar en contacte amb un ciutadà xinès, el qual coneixia la seva professió per relacions anteriors, i li va proposar regularitzar la seva situació a canvi de 3.000 euros. En la reunió, hi va participar una traductora xinesa. La víctima va entregar-li 1.500 euros però, a la segona cita, el policia no s'hi va presentar.

Amb el mateix ànim d'enriquiment, segons la fiscalia, G.M. va comunicar a la traductora que «per la seva condició de policia» podia tramitar els permisos de residència a quinze persones a canvi de 3.000 euros cada una. La traductora va convèncer una quinzena de compatriotes i va entregar a l'acusat un primer pagament de 15.000 euros i documentació. Abans de complir l'acord, l'acusat va tornar a trucar-li i va dir-li que podia fer la documentació a més persones, i la dona va aportar 27 compatriotes més i va entregar al mosso 27.000 euros. Uns dies després, el mosso va reclamar-li tots els diners perquè havien sorgit problemes. Va entregar-li 60.000 euros més, i quan va reclamar-li la documentació, va respondre que no ho denunciessin perquè la compra de documentació és delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.