Successos

TRAGÈDIA A ESPONELLÀ / serinyà

Es confirma que el noi trobat a Serinyà va ser assassinat

S'investiga si els autors de la mort són els pares, que van ser trobats sense vida a la presa d'Esponellà l'endemà dels fets

Coneguts de la família diuen que eren bona gent i que la salut del fill havia empitjorat

La investigació del cas del noi que va ser trobat mort al mas Cadavall de Serinyà divendres passat confirma que va ser assassinat i s'investiga si els autors van ser els seus pares. Els pares van ser trobats sense vida l'endemà, dissabte, a la presa d'Esponellà, després que haurien deixat una nota a la casa en què anunciaven que havien decidit llevar-se la vida llançant-se a les aigües del riu Fluvià.

Els tràgics fets van començar divendres a la tarda al mas Cadavall, una casa d'allotjament rural regentada per la família Van Arkel, un matrimoni d'origen holandès, d'uns 70 anys, i el fill, de 33 anys, disminuït psíquic. Quan uns amics de la família van anar-hi amb la intenció de passar-hi el vespre de Nadal, tal com havien quedat, van veure que a l'habitatge hi havia restes de sang i el cos del fill de la parella, que aparentment havia mort per talls a les venes o ferides d'arma blanca. Els amics de la família van alertar els Mossos, que ràpidament van anar-hi. A part del cos del noi, van descobrir una nota que haurien escrit els pares, en què anunciaven que havien decidit llevar-se la vida llançant-se a les aigües del riu Fluvià.

A partir d'aquí els Mossos i els bombers van començar els treballs de recerca a la zona per localitzar el matrimoni. Poc després van trobar el cotxe de la parella a la zona de la presa d'Esponellà i equips de submarinistes dels bombers van iniciar la recerca a les aigües del Fluvià. No va ser fins dissabte a la tarda, dia de Nadal, que van localitzar els cossos de la parella. El matrimoni estava agafat de la mà i a uns quatre metres de profunditat, segons va explicar un dels bombers de l'operatiu d'emergència, Ferran Font. A més, la parella duia una motxilla amb pedres per aconseguir enfonsar-se, un fet que confirmaria el suïcidi.

Una família correcta

Veïns del municipi consultats per aquest diari van qualificar la família holandesa de “normal” i “correcta”. Una veïna, de nom Ernesta, va dir que va quedar horroritzada quant va conèixer els fets. Va explicar que la família la convidava a anar al mas a buscar els fruits d'unes plantes que tenien. “Eren molt bones persones i una família molt amable”. La dona va dir que darrerament la salut del fill havia empitjorat molt, un fet que podria haver estat un dels desencadenants del succés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.