Successos

ROBATORIS A DOJO

Roben 60.000 euros en peces d'acer a Cornellà del Terri

Els lladres van fer un forat al taller AT-10 del polígon Pont Xemmar i es van endur material inoxidable

Van intentar robar en una altra nau de la zona però van fugir en sonar l'alarma

Els lladres s'han avançat en el temps i aquesta setmana han fet el seu agost amb el robatori a una empresa de Cornellà del Terri.

La nit del dimarts al dimecres van entrar a robar al taller mecànic AT-10 del carrer C del polígon industrial Pont Xemmar, i no es va disparar l'alarma de la nau. Els lladres van accedir al taller fent un forat a la paret del darrera de la nau, i es van endur peces, vàlvules pneumàtiques i variadors de freqüència d'acer inoxidable, per un valor de 60.000 euros, segons va explicar el propietari de l'empresa, Àngel Faixedas. Es van endur prop d'una cinquantena de peces mecanitzades d'acer inoxidable, preparades per instal·lar en màquines de rentar.

Aquestes peces tenien unes mides i pesos diferents. Una d'elles pesava 250 quilos, d'altres 200 quilos i n'hi havia de 10,15 i 20 quilos. Totes plegades es calcula que sumaven un pes d'entre 1.000 i 1.500 quilos. Això fa suposar que els lladres havien de ser tres o quatre per poder carregar-les a la furgoneta amb la qual se suposa que anaven. Pel fet de ser mecanitzades, el valor que tenen aquestes peces s'incrementa considerablement. A més d'això, els lladres es van endur també vàlvules pneumàtiques d'acer inoxidable i variadors de freqüència. El propietari de l'empresa argumenta que el robatori els suposa un gran perjudici, perquè les peces que han estat sostretes estaven a punt d'enviar-se al client, que havia fixat uns terminis d'entrega i no complir-los implica penalització. Per això, Faixedas valora una hipotètica recuperació del material robat. Comprar de nou l'acer i mecanitzar-lo requereix temps i suposa “un cost enorme”, hi afegeix.

Forat sense robatori

Els lladres van intentar entrar també en una altra empresa de mecanitzats del mateix carrer. Van fer un forat a la paret i l'alarma es va disparar, la qual cosa els va fer fugir sense robar res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.