Detenen quatre lladres que havien robat en 34 domicilis del Maresme

A Salou, empresonen un noi amb setanta antecedents que ara ha comès nou robatoris

Els agents dels Mossos han arrestat una banda de romanesos acusats d'almenys 34 robatoris en segones residències d'Arenys de Mar, Arenys de Munt i Mataró. El grup, que estava format per quatre persones d'entre 22 i 38 anys, actuava sempre de la mateixa manera. Primer analitzaven els punts per on es podia accedir a les cases –finestres i portes– i després els destrossaven amb objectes contundents. Una vegada a dins dels domicilis s'emportaven tot el que podien. Els efectius van identificar un dels lladres, Anghel Eugen, com a autor d'un robatori al Maresme i van esbrinar que actuava junt amb una banda organitzada. Les posteriors investigacions van permetre la detenció, el 15 de maig a Santa Coloma de Gramenet, dels altres tres lladres quan es dirigien a una botiga de segona mà a vendre objectes que havien estat sostrets la tarda anterior a Arenys de Mar i Sant Vicenç de Montalt. Més tard, amb l'autorització del jutge, la policia va entrar en un dels pisos dels detinguts i va trobar material robat per valor de 22.000 euros. Tres dels lladres ja han estat empresonats. D'altra banda, el cos autonòmic ha arrestat un home de nacionalitat romanesa que va cometre set robatoris en cases de Sant Pere de Ribes i Olivella (Garraf).

Detenen un lladre a Salou

Els Mossos també van detenir divendres passat un jove de Salou, de 28 anys, com a presumpte autor de vuit robatoris amb violència i intimidació a hotels, establiments comercials i petites empreses, així com un atracament en una entitat bancària de Tarragona. L'acusat es movia sol i solia marcar-se com a objectiu locals pròxims al seu domicili, on hauria perpetrat sis dels nou robatoris. Normalment, exhibia una navalla per amenaçar les víctimes i, en ocasions, es tapava el rostre –es calcula que, en poc més d'un mes, s'hauria embutxacat 1.500 euros–.

L'acusat, que té un historial delictiu amb més de setanta d'antecedents per delictes contra el patrimoni, ja està empresonat.

Un lladre colpeja un vigilant i l'amenaça amb una arma, a Tarragona

Un vigilant de seguretat del supermercat Eroski de Tarragona va observar dimecres com un home intentava robar, i el va esperar a la caixa. A continuació, el va portar fins a una sala, on la Guàrdia Urbana el va escorcollar i li va comissar un cúter i una ampolla de colònia, i el van citar a un judici ràpid. L'home, indignat, va dir llavors al treballador que li dispararia dos trets i, per això, l'empleat el va denunciar. Més tard, l'acusat va tornar i es va apropar a un altre vigilant, pensant-se que era l'anterior, i li va donar un fort cop a l'esquena i el va intimidar amb una arma, que va resultar que era simulada. En adonar-se que no era qui buscava, però, va fugir. Els efectius, que ja tenien les seves dades, van detenir-lo a casa seva i li van comissar l'arma, que tenia amagada al garatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.