Punt divers

successos

Cap rastre dels cunyats a la finca de Ramon Laso

Els Mossos, però, confirmen que faran un nou escorcoll al mateix terreny

Els Mossos d'Esquadra van protagonitzar ahir una segona jornada maratoniana de recerca dels cossos de la veïna dels Pallaresos Julia Lamas i el seu cunyat, Maurici Font, de qui els seus familiars no tenen notícies des del març del 2009. A partir de les vuit del matí, els agents van continuar escorcollant els diferents espais d'una parcel·la de 6.000m² situada al costat del polígon Riu Clar de Tarragona, on temps enrere cultivava Ramon Laso, que l'1 d'abril va ingressar a la presó acusat de la mort dels dos desapareguts –cal recordar que en l'època dels fets Laso, que ara és a Can Brians, era el company sentimental de Julia–. Tal com sempre havien reclamat els familiars de les presumptes víctimes, dilluns va començar aquesta inspecció en profunditat amb l'ajuda d'un georadar, que és un aparell que detecta canvis en el subsòl fins a una profunditat de quatre metres. El novembre del 2009, de fet, ja es va efectuar un primer rastreig a la zona sense que s'obtingués cap resultat, si bé ara s'ha volgut repetir aquesta actuació amb una màquina que és més potent i sofisticada que en l'anterior ocasió.

Per facilitar el pas del georadar, ahir també es va desbrossar la finca i es va allisar l'hort amb una retroexcavadora cedida pel Ministeri de Foment. Fins al terreny, a més, es van desplaçar els bombers i membres de la unitat subaquàtica dels Mossos, que es van encarregar de buscar els cadàvers en un pou que hi ha a la propietat, on queden uns deu metres d'aigua. Totes les actuacions, que van acabar a última hora de la tarda, van obtenir un resultat negatiu. Fonts del cos autonòmic, però, van confirmar que es tornarà a repetir una altra recerca en aquest espai, si bé no van saber precisar si serà avui. Van admetre, això sí, que malgrat que tot sembla indicar que l'arrestat hauria comès els crims en aquest terreny, potser hauria desplaçat els cadàvers a un altre indret, ja que la possibilitat de trobar els cossos a la finca sembla cada vegada més remota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.