Sant Quirze, primer municipi de la comarca que entra al pla Rescat

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès és el desè municipi de Catalunya que signa un conveni de col·laboració amb el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat per adherir-se a la xarxa de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya (Rescat). La iniciativa és pionera a la comarca i permetrà l'ús compartit, per part de la policia local, de la banda de freqüències d'emergències i seguretat que ja utilitzen els Mossos d'Esquadra i els bombers.

«Hem posat la nostra policia en l'era digital», va explicar el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i Noves Tecnologies, Pep Llamas, que va incidir en el fet que «aquesta és una nova manera d'entendre la seguretat de forma integral, és a dir, comptant amb tots els cossos nacionals en una mateixa xarxa de comunicació: Mossos d'Esquadra, serveis d'emergències, bombers i policia local».

L'adhesió té una vigència il·limitada i es va aprovar en el ple municipal del març. L'alcaldessa, Montserrat Mundi, es va mostrar molt satisfeta d'haver signat el conveni i va dir que «el cost que hi haurà és mínim en relació amb el que s'ha adquirit».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.