Successos

Agredit per un policia local del Campello per dir el nom en valencià

Aquest matí ha comparegut davant el jutjat per fer la declaració corresponent que s'ha d'adjuntar a la denúncia

A darrera hora d'aquest matí de divendres 12 de juliol, Lluís Xavier Flores ha comparegut davant els mitjans de comunicació en roda de premsa per denunciar l'agressió física i verbal que va patir per parlar en valencià a un policia local del Campello.

Segons el denunciant, desconeix el nom de l'esmentat agent, però en respondre-li el jove en valencià al requeriment de l'agent per la seua filiació personal, va patir agressions verbals i fins i tot físiques.

Ha hores d'ara, el jove denunciant desconeix el nom de l'agent tot i que respon al número d'identificació de placa A-68.

En la roda de premsa que ha tingut lloc hui en la plaça de la Muntanyeta d'Alacant davant la Subdelegació de Govern, ha estat acompanyat dels dos regidors de Compromís pel País Valencià” del Campello (Noemí Soto i Toni Calvo), l'exdiputat en les Corts Valencianes Alfred Botella, representants d'associacions d'Alacant com ara La Cívica-Escola Valenciana, Casal Popular Tío Cuc... i moltes altres, així com amics i ciutadans que li han donat suport moral.

Denunciat per l'agressor

C.M.

A més d'aquesta situació irregular que s'hi denuncia, lluís Xavier ha estat denunciat per “intentar fugir” i “altercats”, sumant les dues multes 400 euros. Ni l'Ajuntament del Campello ha respost la seua petició de retirada de la denúncia i disculpes del policia local, ni la Subdelegació del Govern ha contestat perquè la reclamació l'ha feta en valencià i cal enviar-la a traduir, amb la qual cosa no es compleix els criteris d'eficiència i de servei d'una administració amb els ciutadans valencianoparlants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.