Els Teixidor van a estafar a muntanya

Queden a deure 5.315 euros a un hostal de Castellar de N'hug, on encara no els coneixien

L'agost del 2008, dos anys després d'haver deixat un rastre de deutes i estafes en hostals, hotels, cases de turisme rural, immobiliàries, etc., sobretot a l'Empordà, els Teixidor van arribar a Castellar de N'Hug, sota l'aparença d'una encantadora i ben posicionada família, que tenia intenció de quedar-se a viure al poble. També duien els gossos i van trucar a les portes de l'Hostal Les Fonts, on ja havien anat en una ocasió a dinar. Això els va servir d'aval perquè els amos no els volguessin cobrar cap paga i senyal. En principi, havien d'estar a l'hostal un parell de dies, mentre quedava buida una casa de la població on, segons van dir, pretenien instal·lar-se de manera definitiva. Però la cosa es va anar allargant i els Teixidor deien als amos de l'hostal que s'havien de quedar uns dies més mentre els condicionaven la casa. Mentre passaven els dies, es va anar teixint una relació de caire gairebé familiar entre els responsables de Les Fonts i els Teixidor. Una història ja viscuda en altres hostals familiars on els entabanadors s'havien instal·lat abans. «Procuràvem fer-los un menú ben variat perquè no haguessin de menjar el mateix i fins i tot els vàrem presentar a la gent del poble i vam introduir les filles amb colles de noies de la seva edat perquè s'havien empadronat aquí i comptàvem que s'hi quedarien», exposa la responsable de l'hostal, Roser Serra. Teixidor es va presentar a Castellar de N'Hug convertit en el mateix personatge que ja havia utilitzat a l'Alt Empordà: la mà dreta d'un potentat empresari de la Jonquera. Per fer el seu paper s'absentava sovint dient que anava a treballar i quan tornava venia carregat de roba de marca caríssima per a les seves filles.

Però el plat bonic es va trencar quan la noia que regenta l'hostal Les Fonts es va trobar amb l'amo de la casa on teòricament s'havien d'instal·lar els Teixidor i li va preguntar quan tardarien a tenir-la condicionada. Llavors va saber que en realitat no s'hi instal·laven perquè no dipositaven la fiança que els havien exigit. Aleshores van obrir els ulls i van descobrir detalls que els havien d'haver fet sospitar. «Ja se'l veia un xic fantasma, però havíem d'haver vist que hi havia detalls que no lligaven, com ara que anés amb un cotxe ben vell i rònec si tenia tants diners», recorda la Roser de Les Fonts. Llavors van avisar els Mossos i els van demanar que es miressin el DNI que els havien passat quan els Teixidor es van instal·lar a l'hostal, que era el del pare, Joan Teixidor, però també els van passar les del fill Teixidor. Un cop consultades les dades, els Mossos van descobrir que a Les Fonts tenien allotjats els ja famosos estafadors d'hotels i els van aconsellar que se'ls traguessin del damunt i també els van advertir que es traguessin del cap la idea de cobrar. Van aconsellar als amos de l'hostal que fessin signar a Teixidor un document en què reconeixia el deute de 5.315,81 euros per 17 dies d'estada i el seu compromís d'ingressar els diners abans de les 10 de l'endemà. Teixidor va signar però evidentment no va pagar i els responsables de l'hostal van presentar la denúncia que tocava.

Quan els Mossos van saber que els Teixidor eren a Castellar de n'Hug van anar a buscar Joan Teixidor i el seu pare i se'ls van endur detinguts perquè els constaven requeriments judicials per no haver comparegut al jutjat quan se'ls va citar. Mentre els homes eren a comissaria, l'àvia es va quedar a l'hostal amb les nenes. «Quan van arribar, la Marina Font, l'àvia, anava amb caminadors perquè deia que l'havien operat però va resultar que tot era una farsa», exposa la Roser, i recorda que, encara van haver de donar sopar a l'àvia i les nenes mentre el pare i l'avi eren a la comissaria. A l'Hostal Les Fonts estan molt dolguts per l'engany de la família a la qual ells van voler donar el millor tracte. «Per acabar-ho d'adobar, dos mesos després, mirant la televisió vaig veure les filles de Teixidor encapçalant una manifestació per una escola digna a Cassà de la Selva», recorda Roser, que no se'n sap avenir de la barra que demostren els Teixidor. «Haurien de ser a la presó», remarca mentre espera que el jutjat de Berga els avisi pel judici del seu cas.

Una condemna

Després de la seva estada de gorra a Castellar de N'Hug, els Teixidor es van instal·lar altre cop al Baix Empordà, on Joan va seduir una noia i va estar a punt de buidar el compte dels pares d'ella. Les estafes del clan Teixidor es compten per desenes des que van començar la seva particular ruta de gorra però fins ara només hi ha constància d'una condemna que li ha imposat un jutjat de Figueres. El març passat, Teixidor va acceptar una pena de sis mesos de presó i el pagament de 2.300 euros que va estafar a una agent immobiliària amb la venda d'un cotxe d'importació, que mai va arribar d'Alemanya, tot i que l'estafador va cobrar diverses quotes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.