Successos

Seguretat

Casori amb final poc feliç

Dos convidats a un casament a Garriguella, pare i fill, afronten tres anys de presó per haver tirat la núvia per terra i haver lesionat dos convidats

Els tocaments del pare a dones van originar la discussió i la batussa

Tot va començar per l'actitud poc decorosa del convidat de la camisa negra

L'enllaç matrimonial entre l'Eva i en Marcos celebrat dissabte a Garriguella ha derivat en un procés de judici ràpid contra dos dels convidats al casament: Josep Lluís Pinós Tena i el seu fill Àlex Pinós Font, acusats de lesions i amb una petició de pena de tres anys per part del fiscal per haver tirat a terra la núvia, haver fet un trau al cap a cops de roc a un convidat i haver lesionat al peu una convidada, a qui també li van trencar les ulleres.

El casament es va celebrar a l'església de Garriguella i l'àpat, un dinar, al Racó de l'Albera, en un idíl·lic espai, al costat del centre de reproducció de tortugues. Semblava que tot havia anat com una seda i els nou casats havien felicitat el restaurant per l'àpat, amb uns setanta comensals, i l'acompanyament musical. Però cap a les set de la tarda, quan els convidats ja s'anaven retirant, va començar la disbauxa. Ja fora del recinte on s'havia fet la festa, al camí davant del centre de reproducció de tortugues, uns quants convidats van arribar a les mans. El motiu: l'actitud poc decorosa amb algunes dones que havia mantingut durant la sobretaula i el ball “el convidat de la camisa negra”, que és com molts testimonis identifiquen Josep Lluís Pinós Tena. Tena i el seu fill Àlex Pinós Font, identificat com “el convidat de la camisa verda” pels testimonis, van tenir una enganxada amb un oncle de la núvia, que els va recriminar que s'havien passat amb la seva dona. El pare de la núvia va rebre una empenta i va caure a terra. Llavors, la núvia, Eva Noelia Puig, es va acostar al grup per intentar posar pau. No ho va aconseguir. La van empènyer, va caure per terra i va fer alguna contusió. En veure la núvia per terra, un seu amic, cosí del nuvi, Miquel Macias Martos, va anar a defensar-la. Però en va sortir malparat. El convidat de la camisa negra (Pinós pare) el va arreplegar pel coll i i el va començar a asfixiar, i llavors el convidat de la camisa verda (Pinós fill) el va començar a colpejar ventant-li coces. Després va agafar un roc de terra, el va colpejar diversos cops al cap i li va fer un trau. Miquel Macias va necessitar que li posessin quatre punts de sutura.

Encara una altra persona es va afegir a la cadena d'auxiliadors agredits: Esther Amo Ruiz, la dona de Macias. Va voler anar a ajudar el seu home quan va veure que li comprimien el coll i que no el deixaven respirar, però li van fer volar les ulleres, que es van fer malbé quan Alex Pinós li va ventar un cop de puny que només la va tocar d'esquitllada. Amo també va acabar per terra quan Pinós se li va voler abraonar, i ell li va trepitjar el peu esquerra i li va fer torçar el turmell.

Quan van arribar els Mossos al costat del centre es van trobar un grup de gent, els que s'havien esbatussat, i a una prudent distància la trentena de convidats que encara no havien marxat. Quan van haver fet les identificacions i comprovacions de rigor van detenir el convidat de la camisa verda, Àlex Pinós, al mateix lloc dels fets per un delicte de lesions. L'home de la camisa negra ja no era a l'escenari dels fets. Havia marxat amb la dona i un altre fill aprofitant l'avinentesa que duien un nen petit. Però va quedar prou identificat amb les aportacions dels testimonis i se'l va citar com a imputat al jutjat de Figueres. En les seves declaracions al jutjat número 3 de Figueres, pare i fill van fer l'orni sobre les acusacions. Àlex Pinós va assegurar que ell “estava dormint la mona” al cotxe perquè com que no està acostumat a beure i aquell dia havia begut un xic ja estava tocat. Aleshores, diu, el van despertar els crits i va veure un grup de gent rodejant el seu pare. Diu que si va fer caure la núvia va ser sense voler, que no recorda que el seu pare hagués agafat ningú pel coll i que ell tampoc no va colpejar ningú amb un roc. El seu pare va assegurar que no va tocar cap dona durant tot el dia i que quan ja marxava amb la família algú el va atacar i que ell es va defensar. El fiscal, amb els informes mèdics forenses dels ferits i les declaracions dels testimonis i les víctimes, considera que pare i fill són autors de delictes de lesions i els demana una pena de tres anys de presó. El cas va per la via del judici ràpid i la vista es farà d'aquí a pocs dies.

Tres anys
de presó demana el fiscal per a un pare i un fill als qui acusa de lesions a la núvia i a dos convidats del casament que es va celebrar dissabte al costat del centre de reproducció de tortugues de l'Albera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia