Un nadó entre policies

L'Ajuntament d'Argentona (Maresme) ha obligat una agent de la policia local a fer un curs de nou hores diàries a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet del Vallès, tot i que a mitjan mes d'agost el mateix consistori li va concedir un permís de reducció d'un terç de la jornada laboral fins a mitjan 2010 i un de lactància fins a principi de l'any vinent perquè acabava de tenir un fill.

L'agent, que és funcionària en pràctiques de la policia local d'Argentona des del setembre del 2007, va rebre a principi de mes la notificació de l'Ajuntament en què se l'informava que el 14 de setembre havia d'anar a la presentació del curs de formació bàsica a l'Institut. La dona va presentar una instància en què exposava que acabava de rebre dos permisos per reduir la jornada laboral perquè acabava de ser mare, i va demanar que li ajornessin el curs fins a l'any 2010. Pocs dies després, el departament de Recursos Humans de l'Ajuntament li va comunicar verbalment, segons la versió de l'agent, que després de reunir-se el cap de la policia local i els delegats sindicals del consistori es va decidir que l'agent havia de fer «obligatòriament» el curs a l'Institut.

A l'Institut amb el nadó

La policia, que es diu Elia, va presentar-se dilluns a l'escola de Mollet del Vallès amb el seu nadó de quatre mesos, juntament amb el secretari general del Sindicat Professional de Policies Municipals d'Espanya-Catalunya (SPPME-CAT), Daniel Bel. El mosso de la porta no els va deixar passar i poc després un responsable de l'institut els va comunicar que no podien entrar al centre amb el nen. Quan l'Elia va trucar al cap de la policia local d'Argentona per explicar-li el que havia passat, el seu superior li va comunicar que el problema era de l'Institut de Seguretat Pública, segons l'agent.

Dimarts hi va haver una reunió entre el cap de la policia local, el regidor de Seguretat de l'Ajuntament d'Argentona i el secretari general del sindicat SPPME-CAT, però no es va arribar a cap acord, per la qual cosa l'agent s'haurà de presentar el 21 de setembre a l'Institut per començar el curs. Fonts de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya ja han assegurat que l'agent no podrà fer el curs perquè tots els alumnes han de fer 1.200 hores a l'escola i no poden entrar-hi amb el fill. Per la seva banda, el cap de la policia local d'Argentona, Pere Anglada, no ha volgut fer declaracions sobre els fets. Segons el sindicat SPPME-CAT, tant el consistori com el cap de la policia local al·leguen que la dona ha de fer el curs perquè si no «fa anar malament el servei», però sense especificar per què. Daniel Bel reclama a l'Ajuntament d'Argentona que apliqui el «sentit comú».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.