Successos

Arxivat el cas del venedor del ‘top manta' mort a Salou

El jutge descarta la implicació de cap agent dels Mossos d'Esquadra en el succés, com ja van corroborar els testimonis

El magistrat admet que no es pot saber la raó per la qual Sylla va caure

El jutjat d'instrucció 4 de Tarragona ha dictat el sobreseïment del cas obert arran de la mort de Mor Sylla, el venedor del top manta senegalès que va caure mortalment des d'un balcó de Salou, l'11 d'agost, en el marc d'una operació dels Mossos d'Esquadra contra la venda ambulant il·legal. El magistrat sosté que no ha quedat acreditada “l'existència de cap infracció penal”. Segons publicava ahir l'agència ACN, el jutge descarta la intervenció de cap agent en la mort de l'home: “Entenc que no hi ha cap indici que permeti inferir la participació de cap agent dels Mossos d'Esquadra en la mort de Mor Deme Sylla”. De fet, el jutge ja havia descartat la imputació penal de cap agent per aquests fets per falta d'indicis.

La interlocutòria assenyala que, inicialment, totes les sospites es van centrar en l'agent dels Mossos que va ser l'encarregada d'assegurar l'home. La policia va afirmar que, quan va entrar a l'habitació, Sylla va sortir corrent cap al balcó, va saltar i es va col·locar darrere la barana, i va intentar baixar, com si volgués fugir del pis. Quan això va passar –matisa el jutge–, l'agent encara era a l'interior de l'habitació i, quan podia aproximar-se a la barana, el senegalès “ja penjava del tendal, des d'on va caure al carrer”. Aquest relat –assegura el magistrat– resulta “coherent” amb la visió d'un dels veïns, que des del carrer va veure que l'home “s'enganxava a la part exterior del balcó, des d'on va caure al carrer”. D'altra banda, cap dels cinc companys de pis de la víctima va veure ni va presenciar cap contacte físic entre l'home i els agents.

El jutge admet que no es pot saber “què pretenia el senyor Sylla quan va accedir a la part posterior del balcó i quina va ser la seva intenció”. En aquest sentit, afirma: “Puc sospitar que potser pretenia escapar, o va intentar ocultar-se de l'actuació policial.”

El magistrat recorda que la investigació parteix de la denúncia presentada al jutjat de guàrdia contra els Mossos pel germà de la víctima, el qual va afirmar que tenia sospites que la mort del seu germà podria haver estat causada per un agent de la policia dels que van intervenir en l'operació. Ara, el jutge dóna un termini de cinc dies a la defensa per presentar un recurs de reforma o subsidiari d'apel·lació.

Els aldarulls

Tot i això, el jutjat d'instrucció 4 de Tarragona manté obertes dues investigacions més sobre els fets que van tenir lloc l'11 d'agost. D'una banda, la centrada en el top manta i, de l'altra, la dels aldarulls protagonitzats per diversos ciutadans senegalesos en protesta per la mort de l'home, que, ara per ara, s'ha saldat amb sis persones detingudes.

LA FRASE

No existeix cap indici que permeti inferir la participació de cap agent en la mort de Mor Sylla
Elías Gadea Francés
Magistrat del jutjat d'instrucció 4 de Tarragona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia