Successos

Ensurt per l'ensorrament de la teulada d'un bloc de pisos a Vilanova i la Geltrú

Tres dones, dues d'elles d'edat avançada, van quedar atrapades però no tenen ferides greus

L'esfondrament va passar a la cèntrica rambla Principal

Vilanova i la Geltrú va viure ahir un important ensurt amb l'esfondrament de la teulada d'un cèntric edifici de la capital del Garraf, a la concorreguda Rambla. Finalment van ser tres persones les que van resultar ferides, dues lleument i una en estat menys greu, en quedar atrapades sota la runa.

L'ensorrament parcial de la teulada es va produir en un bloc de dos pisos situat al número 36 de la rambla Principal de la ciutat marinera. Les persones ferides són tres dones, de 87, 83 i 56 anys. Les dues ancianes són germanes i l'altra dona és la filla d'una d'elles. Els fets van passar a les nou del matí per causes que s'estan investigant.

Segons informacions difoses per l'ACN, una de les dones que van quedar atrapades necessita cadira de rodes per moure's, i va haver de ser rescatada pels efectius dels Bombers de la Generalitat cap a un quart de deu del matí. Les altres dues van poder sortir pel seu propi peu cap a dos quarts de deu del matí.

El segon pis està dividit en dos habitatges i les tres dones es trobaven juntes en un d'ells en el moment dels fets, mentre que no hi havia ningú al primer pis. L'esfondrament va afectar un dormitori i el menjador del segon pis. Les dones ferides són família de la propietària de l'edifici. L'immoble del succés té 96 anys d'antiguitat.

Desplegament

Fins al lloc dels fets, s'hi van desplaçar vuit dotacions terrestres, un grup d'actuacions especials dels Bombers de la Generalitat i quatre ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que van evacuar els atrapats a l'hospital Sant Antoni Abat d'aquest municipi i a l'hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes.

Els bombers consideren que no perilla ni l'estabilitat de l'edifici ni la dels immobles adjacents. L'arquitecte municipal va visitar l'indret i haurà de valorar l'afectació dels habitatges i determinar si els veïns poden tornar a casa seva. Les primeres tasques a fer són apuntalar l'interior de l'edifici, treure la runa i efectuar la inspecció, segons va assenyalar el portaveu del govern municipal, Juan Luis Ruiz.

El tram de la popular rambla Principal de Vilanova va estar tallada tres hores i durant aquesta estona diversos curiosos es van acostar fins al punt de l'edifici sinistrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia