Successos

policia

denúncia

Un sindicat diu que els Mossos estan oblidats al Pirineu

El col·lectiu Uspac assenyala que la falta d'efectius a les comarques de muntanya posa en risc la integritat dels agents i dels ciutadans

Es reclama la convocatòria urgent d'una promoció per augmentar la plantilla

Desatenció, oblit, desinterès, falta de mitjans i, en definitiva, pobres condicions de treball per als agents dels Mossos d'Esquadra que estan destinats al Pirineu. Aquesta és la denúncia que ha fet pública el sindicat de Mossos d'Esquadra Uspac, en un comunicat on deixa palès que treballar a les comarques de muntanya representa un greuge comparatiu per als agents de la policia catalana. Uspac demana al conseller d'Interior, Jordi Jané, i al Parlament que convoquin, amb urgència, una promoció per pal·liar el gran dèficit d'efectius policials que hi ha a les comarques pirinenques.

La denúncia d'Uspac no és nova però el sindicat lamenta que, tot i les reiterades queixes en aquest sentit, el Departament d'Interior no hi posa remei. Josep Miquel Milagros, portaveu sindical, considera “lamentable'' la baixa ràtio d'efectius que tenen els Mossos que treballen a les comarques de muntanya. “És cert que no hi ha successos molt greus, però estem en nivell 4 d'alerta terrorista i tenim la frontera amb França i amb Andorra”, recorda Milagros. El portaveu sindical manté que la falta de personal la pateixen totes les unitats del cos (seguretat ciutadana, trànsit i els ARRO per a actuacions especials) i que no és un fet puntual sinó que es repeteix. Durant diversos torns de treball, una sola patrulla s'encarrega de cobrir la seguretat en tota l'àrea i, si calgués sol·licitar suport policial per poder afrontar alguna situació de risc, la patrulla més propera trigaria “entre 35 i 40 minuts”.

En aquest sentit, des d'Uspac es reclama un estudi acurat d'efectius per tal de garantir la seguretat dels agents que estan destinats a la zona i dels ciutadans del Pirineu.

El sindicat de Mossos recorda que aquestes comarques (el Pallars Sobirà, la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i la Cerdanya) són zones turístiques on la població es multiplica considerablement durant èpoques concretes, tant a l'hivern com a l'estiu. Uspac detalla que encara que la població augmenti els efectius de Mossos continuen sent els mateixos. El sindicat diu que de manera oficial consten 489 mossos a l'Alt Pirineu i Aran, entre agents i comanaments. Comparat amb altres regions d'extensió similar, Uspac constata “una manca d'efectius molt considerable''.

LA FRASE

És cert que no hi ha successos molt greus, però tenim la frontera i estem en nivell 4 d'alerta terrorista
Josep Miquel Milagros
portaveu d'uspac


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia