Els veïns de la Verneda no sabien que la subcentral elèctrica funcionava

Fa tres anys que està aturat el pla per fer 1.350 pisos al solar on va morir electrocutat un bomber

«No sabia que hi hagués corrent, que això donés electricitat.» Ho diu Germinal Bonet, president de l'associació de veïns de la Verneda Alta, el barri on hi ha el solar on divendres es va produir l'accident. Ho confirma un altre veí, Pedro Sierra, portaveu de l'entitat veïnal de la Pau, propera a aquesta zona: «Si no hagués passat aquest accident, no hauríem sabut que hi havia electricitat; ningú ho sabia.» En aquest sentit, Bonet reclama que es reforcin la tanca i la senyalització. Aquesta subcentral és un centre transformador, al qual arriba energia elèctrica de mitjana tensió que es transforma a baixa tensió per proveir els clients de la zona. Respecte a la senyalització de la subcentral elèctrica, les versions són enfrontades. La companyia Fecsa Endesa va assegurar ahir que la senyalització «era correcta». Un portaveu de la companyia va precisar que tant l'infant com els bombers que van entrar a rescatar-lo no van veure la senyalització perquè no van accedir al recinte per la porta principal. Tot i que divendres el regidor de Sant Martí, Francesc Narváez, va dir que els nens havien trencat una reixeta per entrar a la subcentral i va insinuar que el solar tenia vigilància privada, després els comunicats de l'Ajuntament han posat en dubte que la senyalització fos l'adequada. El nen de 12 anys que va resultar electrocutat continua ingressat en estat molt greu a l'hospital de la Vall d'Hebron.

D'ençà de dissabte hi ha hagut un ball de cartells. Quan aquest diari va anar al lloc dels fets, dissabte tant sols hi havia un cartellet d'advertència d'alta tensió, i havia quedat per terra. Ahir, dilluns, quan hi va tornar, el cartell d'alta tensió estava penjat a la porta d'entrada i n'hi havia un altre, el que informa que al recinte hi ha un centre de transformació de Fecsa Endesa. Segons l'Ajuntament, el solar és propietat de l'empresa Cobega, que va impulsar una requalificació dels terrenys per fer-hi 1.350 pisos que havien de formar la primera peça del futur barri de la Verneda Industrial. El planejament de l'operació ja està fet, però tot està aturat: ni tan sols hi ha llicència d'obres demanada. Segons els veïns, ara ja s'haurien d'haver donat les primeres claus dels habitatges.

Medalla d'or al mèrit per al bomber mort

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Barcelona van acordar ahir atorgar la medalla d'or al mèrit al bomber que va morir divendres quan intentava rescatar un nen de 12 anys que havia quedat atrapat a la subcentral elèctrica del carrer Guipúscoa. També van acordar concedir la medalla de plata al bomber ferit, i la medalla de bronze als altres bombers que van participar en l'actuació. Després de la reunió de portaveus que havia convocat l'Ajuntament, els grups municipals van emetre un comunicat conjunt en què expressen el suport unànime a la tasca del cos dels Bombers de Barcelona. L'Ajuntament va informar els grups que dissabte mateix havia obert diligències sobre els fets, i ha instat els Mossos d'Esquadra i els departaments d'Indústria i Medi Ambient a investigar-los. A més, el consistori no descarta «personar-se, si és el cas, en els possibles procediments judicials».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA