Administracions

Olot vol passar en deu anys de 9 quilòmetres de carrils bici a 36

L’Ajuntament d’Olot impulsa un pla per multiplicar per quatre la xarxa de carrils bici que té la ciutat en els pròxims deu anys. L’objectiu és passar dels 9,4 quilòmetres que hi ha actualment als 36.

El projecte s’inclou dins del pla de foment de la mobilitat amb bicicleta i vehicles de mobilitat personal, que l’Ajuntament va presentar ahir. Inclou 43 accions que s’aniran duent a terme al llarg de tres fases, i que sumen una inversió global de 2,5 milions d’euros. La gran majoria d’aquest import es destinarà a ampliar la xarxa pedalable, perquè, de fet, disposar de carrils bici arreu de la ciutat és el que permetrà impulsar les diverses accions que preveu el pla. Entre d’altres, fomentar l’ús de la bicicleta i els patinets elèctrics per anar a l’escola o a la feina.

La primera fase del pla de mobilitat s’estén des d’ara fins a l’any 2023; la segona va del 2024 al 2027, i la tercera, del 2028 al 2031. En total, el pla preveu que l’Ajuntament inverteixi els 2,5 milions distribuïts de manera equitativa al llarg d’aquests deu anys, per dur a terme les 43 accions que s’hi recullen, entre les quals una part rellevant serà per a carril bici.

La gran majoria del pressupost, això sí, es destinarà a ampliar la xarxa de carrils bici. Seran 1,5 milions, que permetran passar dels 9,4 quilòmetres actuals als 36 abans d’arribar al 2031. La resta de la inversió servirà, entre altres coses, per fer millores de senyalització i accions de promoció i difusió de la mobilitat sostenible.De les 43 accions que recull el pla, de fet, n’hi ha algunes que ja s’han tirat endavant. Per exemple, la primera línia de bicibus a la ciutat, a l’escola Sant Roc, que es posarà en marxa aquesta tardor amb una trentena d’alumnes. Una iniciativa que, de fet, ja ha despertat l’interès d’altres escoles de la ciutat per afegir-s’hi.A més, l’Ajuntament també treballa per actualitzar l’ordenança de mobilitat i estendre l’ús de la bicicleta elèctrica entre els treballadors municipals. El pla també inclou, per exemple, promoure que s’arribi pedalant o amb VMP a edificis municipals i equipaments públics, crear aparcaments segurs per a bicicletes i patinets dins les escoles i incorporar la formació sobre circulació i mobilitat en el currículum educatiu.El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olot, Agustí Arbós, subratlla que el pla és “una gran eina que permetrà coordinar, seguir, impulsar i tirar endavant millores substancials a la ciutat en matèria de mobilitat, de manera consensuada i participativa”.El pla de mobilitat de bicicletes i vehicles de mobilitat personal a Olot s’ha presentat en el marc dels actes organitzats dins la Setmana de la Mobilitat. Després de la presentació, una cinquantena de ciclistes s’han adherit a la pedalada participativa que ha permès conèixer in situ on es faran algunes de les principals accions del document (les avingudes de Girona i Santa Coloma, el carrer d’Estorch Siqués i l’avinguda Reis Catòlics).Els actes de la Setmana de la Mobilitat a Olot van arrencar dijous passat i s’estendran fins al dimarts 21. Entre altres activitats, es farà una jornada de vehicles elèctrics, una prova per compartir cotxe i un taller de restauració de bicicletes (que s’entregaran a persones vulnerables).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró