Administracions

Inicien les obres del Mas Pere, a Calonge

Tenen un cost de 8,7 milions d’euros i la durada prevista dels treballs és de 2 anys

Les obres d’urbanització del Mas Pere de Calonge, un projecte que tindrà un cost de 8.753.494 euros amb una durada prevista de 2 anys i mig, han començat. L’alcalde, Jordi Soler, i els representants d’Aglomerats Girona, empresa adjudicatària, van signar a principis d’agost l’acta de replanteig que donava formalment el tret de sortida de les obres de d’urbanització del Mas Pere. L’actuació, però, no ha començat fins al setembre, perquè aquestes no es permeten a l’estiu.

El projecte preveu la creació d’una xarxa de clavegueram separativa, que permetrà l’eliminació de les fosses sèptiques, la instal·lació de les xarxes de servei d’aigua potable, electricitat i telecomunicacions, que seran soterrades, l’enllumenat públic i l’asfaltatge i construcció de voreres, així com l’adequació de les zones verdes, entre d’altres. El cost de les obres serà finançat majoritàriament per les quotes de les aportacions dels propietaris. Una altra part es finança amb els 358.506 euros aportats per l’Entitat Urbanística de Conservació de Mas Pere.L’Ajuntament estima que el cost mitjà serà d’uns 15.000 euros per finca, un import calculat sobre una parcel·la d’uns 700 m². Aquest import es paga en 6 quotes repartides cada sis mesos durant 3 anys. El contracte de les obres d’urbanització de Mas Pere tenia un preu de sortida de 10.982.264 euros, i finalment es va adjudicar per 8.753.494 euros, el que suposa una rebaixa del 20,29%. Aquesta reducció del preu repercutirà directament en una reducció de l’import de les quotes que han de pagar els propietaris per finançar aquest projecte, i s’afegeix a la reducció d’un 5% del cost de l’obra per l’actualització que va portar a terme l’ajuntament l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona