Administracions

JxCat i ERC pacten un govern d’unitat a Campllong

Fins ara, ERC estava a l’oposició

L’alcalde continua sent Lluís Freixas, però una tinència d’alcaldia serà republicana

JxCat i ERC de Campllong han fet oficial aquesta setmana un pacte pel qual els republicans, que fins ara estaven a l’oposició, s’integren a l’equip de govern. Així, els set edils del consistori (quatre de JxCat i tres, d’ERC) governaran. L’acord dona una tinència d’alcaldia als republicans, que assumeixen àrees com Medi Ambient, Promoció Econòmica i part de Cultura, segons l’ACN. L’alcaldia, que té Lluís Freixas, no es toca.

Bona entesa

La unitat va ser proposada pel mateix alcalde, en el ple del mes de juny. La bona relació entre els dos grups ha permès aquest govern d’unitat, que es va fer oficial en el ple de dijous. Freixas ha destacat que en pobles petits com Campllong “no preval la política per damunt de la voluntat de treballar” i subratlla la bona entesa que fins ara han trobat amb ERC, en temes com el pressupost o la gestió de la pandèmia. Per la seva banda, la portaveu d’ERC, Gemma Johé, diu que l’objectiu és “ser més útils per al poble i donar resposta a les demandes de la ciutadania”. “Sempre hem fet una oposició constructiva i creiem que ara tenim l’oportunitat de ser molt més útils a la gent del poble”, subratlla.

En el que queda de mandat, segons l’alcalde, entre els reptes que afronta l’Ajuntament hi ha tirar endavant l’ampliació del pavelló, construir habitatge social, implantar la recollida porta a porta i treballar perquè el poble tingui escola. “I tot això significa que el govern hi ha de ser, i hi ha d’haver gent que treballi”, conclou.

En les eleccions municipals del 2019, Lluís Freixas va revalidar l’alcaldia de Campllong, que ostenta des de fa més de vint anys. JxCat va guanyar els comicis amb 176 vots (el 51%) i va obtenir quatre regidors. La candidatura d’ERC va treure 129 vots (el 41%), que li van donar tres regidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona