Administracions

Verges busca la sostenibilitat amb el POUM

Té en compte la protecció d’horts i recs i les zones verdes i aposta per un creixement urbanístic equilibrat

L’Ajuntament de Verges ha aprovat, inicialment, el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) unanimitat. Segons l’alcalde, Ignasi Sabater, és el punt final d’un treball que ja ve de l’anterior legislatura i que va iniciar-se a inici del 2018, amb l’aprovació d’un programa de participació i l’organització de diferents jornades obertes: “Estem molt contents, perquè després de molt treball col·lectiu i moltes hores dedicades, s’han posat les bases per aprovar el nou POUM, el primer que s’aprova, molt necessari per al futur del nostre municipi i la seva gent.”

El POUM preveu la possibilitat de nou creixement residencial per completar l’àrea urbana, als terrenys situats al costat nord-oest de l’encreuament de carreteres. En aquest àmbit, que ja havia estat qualificat per les anteriors normes subsidiàries, encara que no s’havia desenvolupat mai: “En aquest punt, s’incorporen noves tipologies d’habitatges, en especial d’habitatge unifamiliar entre mitgeres amb jardí propi, amb uns costos més assequibles i adaptats a les demandes socials actuals”, destaca. A més, també es reconeix l’alt valor de l’activitat agrícola al municipi, s’estableix la preservació dels horts i recs i s’adapta la normativa per facilitar el manteniment i desenvolupament d’aquesta activitat agrària.

Medi ambient

Segons Sabater, s’ha treballat molt el vessant mediambiental i de qualitat urbana. En aquest sentit, s’incrementen els espais lliures –zones verdes–, es protegeix la zona dels horts i els recs, es preveu adaptar el pas de les carreteres a criteris urbans amb encreuaments controlats i amb major seguretat, amb voreres i plantació d’arbrat, i s’incorpora l’adaptació de tota la normativa a criteris mediambientals.

El desenvolupament d’aquest àmbit permetrà, segons l’alcalde, a més, incorporar un nou enllaç amb la carretera C-31, que facilitarà un nou accés per als vehicles al nou institut escola i a l’àrea d’equipaments. Aquest nou accés més directe a l’institut permetrà adaptar els actuals carrers per a uns recorreguts a peu des del centre urbà, més segurs, amb arbrat i confortables. El pla preveu també dos àmbits específics per implantar petits tallers o naus, per facilitar el manteniment o la instal·lació de noves activitats econòmiques al municipi. D’aquesta manera, afirma Ignasi Sabater, volen donar solució a moltes de les demandes que es troben en el dia a dia.

Pel que fa al nucli antic, format pel recinte emmurallat i els antics eixamples històrics fora muralles dels segles XVII i XVIII, el POUM en preveu la preservació, rehabilitació i millora, i estableix la necessitat de tramitar un pla especial per tal de fer valdre aquest conjunt històric, establir les condicions específiques per a les intervencions en l’edificació i el seu entorn, i facilitar la coordinació de les diferents administracions per a les intervencions de recuperació d’aquest centre històric d’alt valor patrimonial. El pla preveu al voltant d’aquest nucli històric diversos àmbits d’aparcament, per facilitar l’accés.El nou POUM ve a substituir les antigues Normes subsidiàries aprovades l’any 1987, per tal d’adequar el planejament municipal al nou marc legislatiu de Catalunya, i als nous criteris socials i mediambientals que regeixen en l’actualitat, fruit d’una major sensibilització ciutadana en la preservació del medi ambient, la qualitat urbana i el paisatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES