Administracions

Primers treballs al mas Oliver de Palamós

Es faran per integrar-lo a l’entorn

Es duran a terme enderrocs d’estructures annexes, com ara uns porxos

El projecte d’arranjament del mas Oliver, un edifici històric que està datat del segle XVI, segueix el seu desenvolupament amb l’objectiu de convertir aquest emblemàtic edifici en un futur equipament municipal a Sant Joan.

Després de la realització de les tasques de neteja i adequació dels espais interiors d’aquest immoble, amb la retirada de mobles, andròmines i elements diversos, ara es proposa l’enderroc de les estructures annexes al mas, principalment porxos, amb una superfície global per enderrocar de 174,26 m².

Millorar la seguretat

La majoria d’aquestes construccions es troben en mal estat i comporten cert risc d’esfondrament. A banda, es tracta d’instal·lacions que no formen part de l’edifici original, i amb aquests treballs es deixarà el volum principal i els annexos aptes per a una futura reforma, quan s’hagi escollit un ús públic per a la masia.

Bona part del cos principal i alguns dels cossos annexos de la masia són fets amb materials originals amb interès arquitectònic i històric, però les que s’han d’enderrocar són construïdes de fa pocs anys amb materials més moderns sense interès, i que per la seva posició i característiques, tampoc són aptes des del punt de vista de la seva utilització futura.

Aquest projecte d’enderroc de les estructures annexes al mas té un cost aproximat de 18.000 euros, i dimarts vinent passarà al ple municipal per a la seva aprovació. Un cop fet l’enderroc es tapiaran totes les obertures de la masia per evitar l’intrusisme i es retiraran els arbustos i plantes que amb el temps han anat envaint algunes de les estructures de l’edifici i l’entorn del mas, deixant net tot l’entorn que restarà oberta i diàfan.

L’objectiu de l’Ajuntament de Palamós és que la reconversió del mas Oliver en equipament municipal segueixi posteriorment amb el projecte d’arranjament de l’entorn, i d’aquesta manera poder-lo integrar amb la plaça de Mossèn Gumersind.

Una illa integrada

D’aquesta manera es permetria aconseguir tota una illa integrada i situada al centre de Sant Joan, que inclouria en una sola infraestructura pública, un gran parc dotat d’equipament públic.

El mas Oliver, conegut popularment com a can Displàs, està situat al camí Vell de la Fosca, al costat de la plaça de Mossèn Gumersind, i totalment integrat la trama urbana del nucli de Sant Joan. Aquest immoble ha passat a ser propietat municipal aquest any 2021, mitjançant un procés d’expropiació.

LA DATA

S. XVI
Els documents
fixen l’origen d’aquest mas al segle XVI i és conegut com mas Oliver o can Displàs


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona