Administracions

IBI congelat i un 4% més de taxa d’escombraries

Llagostera aprova les ordenances fiscals per a l’any vinent per unanimitat

L’Ajuntament de Llagostera va aprovar per unanimitat, en el ple de novembre, les ordenances fiscals del 2022. Destaca la congelació de l’IBI i l’increment de la taxa d’escombraries. Segons assenyala el consistori, aquest increment respon principalment a la millora de les àrees de contenidors de les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava, i dels veïnats de Gaià, Bruguera, Panedes, Llobatera i Sant Llorenç, i a l’ampliació del sistema porta a porta a les urbanitzacions de la Canyera, Mata i Mont-rei, i als veïnats de Cantallops, Creu de Serra, Ganix, la Mata i Pocafarina, prevista per a l’any vinent. Així, la taxa d’escombraries s’incrementa un 4% als habitatges del nucli urbà on es du a terme el sistema de recollida porta a porta, i un 110% als veïnats, que seran els més beneficiats per les millores previstes que s’implantaran a partir del desembre. Aquest increment pot quedar compensat considerablement si es participa correctament en la recollida selectiva i s’apliquen les bonificacions, que poden arribar fins al 40% de la taxa.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda, David Parron, va explicar: “Bona part de les bonificacions es destinaran a premiar la correcta recollida selectiva, per crear consciència entre la població i alhora deixar palès que no fer-ho correctament es penalitza amb un augment de la taxa.” Val a dir també que l’increment de la taxa d’escombraries assumeix la pujada de l’11,3% del cànon de residus per part de l’Agència de Residus de Catalunya.

A banda de l’IBI i de les escombraries, la modificació de les ordenances també afecta l’ordenança de tinença d’animals, en què s’incorporaren bonificacions a determinats col·lectius d’acord amb la moció presentada pel grup municipal Junts per Llagostera, aprovada per unanimitat.Finalment, també cal destacar l’assimilació de la taxa d’equipaments esportius als preus de mercat afegint la possibilitat de llogar el camp de futbol, el pavelló d’esports i el local polivalent amb il·luminació o sense o fent ús o no dels vestidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia