Administracions

L’ampliació del carrer Vincke de Palamós, llesta el 2022

El desenvolupament dels dos plans de millora urbana, l’operació urbanística més gran dels darrers trenta anys, permetrà que finalment es faci la reivindicada nova estació d’autobusos

Les obres d’urbanització del carrer Enric Vincke de Palamós, l’operació urbanística més important dels darrers trenta anys, podrien enllestir-se a principis de l’any vinent, després d’haver estat aturades gairebé dos anys. Aquesta previsió comportaria que nova estació d’autobusos, prevista en aquest sector, podria arribar a entrar en servei al llarg del 2023. La nova estació permetria treure els autobusos del nucli del poble –actualment hi entren pel carrer López i Puigcerver– i reconvertir tot el sector de la plaça Catalunya, on paren actualment, en una zona més pensada per als vianants.

Les obres de prolongació del carrer Enric Vincke es van iniciar el mes de març de l’any 2018 i es van aturar el juny del 2019. L’abril passat, les parcel·les que van sortir a subhasta, després que els seus antics propietaris renunciessin a desenvolupar-les, es van poder adjudicar i també hi va haver acord entre les juntes de compensació i l’empresa constructora perquè les obres continuessin. Els treballs pendents hauran de durar uns sis mesos.

Estació d’autobusos

La comissió territorial d’Urbanisme de Girona va aprovar el gener passat la modificació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Palamós, per ubicar la futura nova estació d’autobusos al sector sud del Pla de Sant Joan. D’aquesta manera, l’Ajuntament ja pot posar a disposició de la Generalitat els terrenys per a la construcció d’aquesta infraestructura. L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, confia que la nova estació podria entrar en servei el 2023, si no abans, sempre que la tramitació sigui àgil i el model sigui el d’una construcció del tipus modular com a molts municipis.

LA XIFRA

5,7
milions d’euros,
la inversió del desenvolupament dels plans parcials, ha anar a càrrec dels propietaris.

Un operació que expandirà el teixit urbà

Amb el desenvolupament d’aquests dos plans de millora urbana seguint l’eix de l’Enric Vincke, es crea sòl urbanitzable, però també zones verdes públiques, equipaments i una nova vialitat, amb l’obertura de nous carrers transversals. La inversió ha anat íntegrament a càrrec dels propietaris dels terrenys, amb un pressupost que s’enfila gairebé fins als 5,7 milions d’euros. L’Ajuntament ja va instal·lar els nous semàfors de la cruïlla del carrer d’Enric Vincke amb l’avinguda de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR