Administracions

Junts reclama a Palamós un debat sobre el futur ús del solar de L’Equitativa

Alerta que en el conveni de cessió del terreny a l’Ajuntament només s’especifiquen usos culturals

El govern hi vol fer un aparcament en altura

El grup municipal de Junts per Palamós, a l’oposició a l’Ajuntament palamosí, reclama un debat profund i seré sobre el futur ús del solar que ocupava la desapareguda cooperativa L’Equitativa i que actualment es destina a aparcament municipal. L’equip de govern, d’ERC, ha previst mantenir en aquest espai l’ús actual amb un aparcament en altura, que homenatjaria la desapareguda entitat amb una reproducció de la façana, enderrocada com tot el conjunt d’edificis.

El portaveu de Junts, Raimon Trujillo, recorda que el conveni de cessió per part de la junta de l’antiga cooperativa a l’Ajuntament estipulava que aquest espai “només es podria dedicar a usos culturals de qualsevol entitat de la població. Aquest espai es va cedir al municipi a través d’un acord de l’assemblea general de socis, el 29 de març del 1996.

Trujillo demana en una moció, que es debatrà en el ple d’avui, que es constitueixi una taula d’estiu que tingui per objectiu fer propostes “per resoldre la falta de places d’aparcament públiques al municipi” i, a la vegada, es convoqui les entitats culturals i juvenils per decidir “quin futur equipament s’ha de fer en aquest solar”.

Un modern aparcament

Per la seva part, l’equip de govern d’ERC vol construir en aquest espai, que ja serveix com a pàrquing públic, un aparcament molt especial de tres plantes al centre del poble. Segons va explicar l’alcalde, Lluís Puig, l’edifici, que constarà de planta baixa, primera planta i una segona descoberta, tindrà com a element distintiu la reproducció de part de façana noble d’aquest conjunt que es va fer el 1905. L’Ajuntament de Palamós construirà un aparcament molt especial de tres plantes al centre del poble, al solar de la desapareguda L’Equitativa, que actualment ja fa aquesta funció. L’edifici, que constarà de planta baixa, primera planta i una segona descoberta, tindrà com a element distintiu la reproducció de part de la façana noble d’aquest conjunt que es va fer el 1905.

Puig remarca que aquest projecte, que forma part d’un de més ampli que revisa les necessitats d’aparcament del municipi, té una part important de recuperació d’un edifici singular i històric del municipi.

L’alcalde també remarca que es treballa perquè el projecte resolgui la resta de façanes, en el sentit que s’integrin com un edifici més dins el conjunt de la trama urbanística del municipi.

LA FRASE

Demanem que es convoqui les entitats del poble per decidir el futur ús d’aquest espai
Raimon Trujillo
portaveu de junts per palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona